Financial Management & Management Accounting

De cursus Financial Management & Management Accounting combineert en integreert de vakgebieden van management accounting, financieel management en boekhouden. In deze cursus komen kostprijsberekeningen uitgebreid aan bod, net als de administratie en boekhouding van een onderneming.

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor iedereen die in de beroepspraktijk te maken heeft met bedrijfs-economische beslissingen en deze beter wil onderbouwen.

Onderwerpen cursus: management accounting, financieel management en boekhouden

Tijdens de cursus Financial Management & Management Accounting komen de beginselen van de vakgebieden management accounting, financieel management en boekhouden geïntegreerd aan bod. Wat leer je tijdens deze cursus?

  • Het onderverdelen en rangschikken van kosten.
  • Het maken van (kostprijs)calculaties voor beslissingen.
  • Het berekenen van kasstromen met behulp van financiële rekenkunde en/of andere berekeningsmodellen.
  • Inzicht verkrijgen n de beginselen van de financiële beheersing van een onderneming, o.a. door analyse van diverse ratio’s en werkkapitaalbeheer.
  • Het bepalen van normen voor het budgetteringsproces.
  • Het verwerken van complexe financiële feiten in journaalposten.
  • Het verwerken van complexe journaalposten in de administratie.

Collegetijden, studieduur en kosten

De avondcursus start op dinsdag 6 september 2022, de dagcursus op zaterdag 10 september 2022. De colleges zijn op dinsdag- en donderdagavond (18.40-22.00 uur) of op zaterdag (10.00-16.40 uur). De cursus duurt vijf maanden en bestaat uit twee blokken van tien weken. Per blok volg je 7 weken college. De overige weken per blok worden gebruikt voor toetsing, inleveren opdrachten en feedback. Het college- en examengeld bedraagt € 2.800. De kosten voor studieboeken bedragen ongeveer € 250.

Voor deze cursus kun je STAP-budget aanvragen.

Toelating

Deze cursus is op hbo-niveau. Daarom heb je minimaal een mbo-4-, havo- of vwo-diploma en enige jaren werkervaring nodig op financieel economisch gebied. Als je duidelijkheid wil of jouw voorkennis en werkzaamheden voldoende zijn om deze cursus te kunnen volgen, mail dan de programmamanager van Finance & Control Deeltijd via contractonderwijs.fbe@hva.nl.

Inschrijven

Schrijf je in voor de cursus via de inschrijfbutton op deze pagina. Bij het inschrijven moet je een kopie van je paspoort of ID-kaart uploaden, naast een kopie van je hoogst behaalde diploma. Een kopie van je rijbewijs wordt niet geaccepteerd.

Let op! Ben je HvA student en heb je interesse in de cursus Financial Management & Management Accounting? Je schrijft je niet in via deze cursuspagina maar vindt de informatie op de pagina over het minoraanbod.

Wil je nog verder studeren?

Ga dan voor een waardevol hbo-diploma! Bekijk ook eens onze deeltijd bacheloropleiding Finance & Control. De onderwerpen uit de cursus Financial Management & Management Accounting zijn onderdeel hiervan. Als je deze cursus succesvol hebt afgerond, krijg je hier vrijstelling voor.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 16 maart 2022