Strategisch HRM

In deze cursus krijg je kennis over en inzicht in wat strategisch HRM inhoudt, wat de functie van HR is binnen de bedrijfsvoering van een organisatie en hoe je HR en de HR-processen strategisch, tactisch en operationeel goed positioneert binnen een organisatie.

Redenerend vanuit de strategie van de organisatie en de impact van ontwikkelingen buiten de organisatie leer je een HR-strategie te ontwikkelen die aansluit bij de structuur, cultuur en ambities van de organisatie. Vervolgens leer je hoe je die verbindt aan een strategisch personeelsplan. Tot slot breng je een advies uit over hoe je HR strategisch het beste positioneert in jouw organisatie.

Aan bod komt onder meer het analyseren van de positie en inrichting van de HR-functie in de organisatie en het in kaart brengen van de behoefte aan personeel. Je bekijkt deze zaken zowel vanuit je rol als onderzoeker als vanuit jezelf, wat jij ervan vindt en wie jij wilt zijn als HR-professional in dit speelveld. Wat is er nodig in de organisatie? Hoe vertaal je dit naar je professionele rol? Welke kennis heb je nodig, welke vaardigheden en welke houding neem je aan? Wat heb je zelf in te brengen in de organisatie?

Voor wie is de cursus Strategisch HRM?

Deze cursus is bedoeld voor professionals, die werken of zich ontwikkelen binnen het HR-vakgebied; voor professionals die de essentie van het vak HR beter willen leren overzien en verbinden aan hun eigen waarden, hun eigen positie, de positie van HR in de organisatie en aan de doelen van de organisatie.

Inhoud cursus Strategisch HRM

Tijdens de cursus werk je aan een onderzoek in jouw organisatie en lever je een adviesrapport op voor jouw organisatie door de toekomstbestendigheid van het HR-beleid te onderzoeken. Specifiek onderzoek je wat de uitkomsten voor de ambities van je organisatie zijn bij een ongewijzigd strategisch HR-beleid en welke mogelijke aanpassingen bijdragen aan het realiseren van de ambities van de organisatie. Over de verschillen breng je een advies uit, tezamen met jouw visie op hoe HR in jouw organisatie in jouw ogen bijdraagt aan de organisatiedoelen.

Studieduur en studiekosten

De cursus start op zaterdag 10 september. De colleges zijn op zaterdag van 10.00 – 16.40 uur. De cursus duurt tien weken, waarvan zeven weken college. De overige weken worden gebruikt voor toetsing, inleveren opdrachten en feedback. De studiebelasting is gemiddeld 20 uur per week inclusief college-uren. Het college- en examengeld bedraagt < €1.400,- De kosten voor studieboeken bedragen ongeveer € 250 a €300.

Voor deze cursus kun je STAP-budget aanvragen.

Toelating

Deze cursus is op hbo-niveau. Daarom heb je minimaal een mbo-4-, havo- of vwo-diploma en enige jaren werkervaring nodig. De cursus is ontwikkeld voor deelnemers die werk en studie combineren. Het hebben van een passende functie is noodzakelijk om opdrachten te kunnen uitvoeren.

Inschrijven

Schrijf je in voor de cursus Strategisch HRM via de inschrijfbutton op deze pagina. Bij het inschrijven moet je een kopie van je paspoort of id-kaart uploaden, naast een kopie van je hoogst behaalde diploma. Een kopie van je rijbewijs wordt niet geaccepteerd.

Let op! Ben je al HvA-student? Schrijf je dan in via hva.nl/minoren.

Wil je nog verder studeren?

Ga dan voor een waardevol hbo-diploma! Bekijk ook eens onze deeltijd bacheloropleiding HRM. De cursus Strategisch HRM is hier onderdeel van. Als je deze cursus succesvol hebt afgerond, krijg je hier vrijstelling voor.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 16 maart 2022