Hogeschool van Amsterdam
 

Strategie- en verandermanagement

Groeiende afzetmarkten, sterkere concurrentie, privatisering, deregulering, kostenreductie en nieuwe technologieën, elke organisatie heeft continu te maken met verandering. Meebewegen is het antwoord en dat betekent een continue reflectie op de eigen waardepropositie en de bijbehorende strategische keuzes.

Ben je op zoek naar een cursus Verandermanagement waarin je leert om veranderingen professioneel vorm te geven? Dan is deze cursus Strategie- en Verandermanagement een uitstekende keuze.

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor iedereen die wil leren hoe je veranderingen binnen organisaties professioneel kunt vormgeven. Het is belangrijk dat je binnen een organisatie een veranderplan kunt opstellen en dat je toegang hebt tot informatie binnen die organisatie.

Van analyse tot veranderinterventies

Om de strategische richting van een organisatie te volgen, moeten er veranderingen plaatsvinden. Tijdens de cursus Strategie en Verandermanagement, werk je aan de volgende beroepsproducten:

  • Strategische analyse voor de organisatie waar je werkt
  • Onderzoeksopzet voor een complex strategisch of veranderkundig probleem in een organisatie
  • Veranderplan voor een complex veranderkundig vraagstuk in een organisatie
  • Veranderinterventies: van ontwerp en uitvoering tot reflectie.

De toetsvormen van deze cursus bestaan uit een strategisch plan, een onderzoeksplan, een veranderplan en een veranderinterventie, waarin je de opgedane kennis toepast.

Studieduur en -kosten

De avondcursus start op dinsdag 1 september, de dagcursus op zaterdag 5 september. De colleges van deze cursus zijn op dinsdag- en donderdagavond of op zaterdag. De cursus duurt vijf maanden en is opgedeeld in twee blokken van tien weken. De studiebelasting is gemiddeld 20 uur per week inclusief college-uren. Het college- en examengeld bedraagt € 2.100. De studieboeken kosten ongeveer € 250.

Toelating

Deze cursus is op hbo-niveau. Je hebt minimaal een mbo-4-, havo- of vwo-diploma en enige jaren werkervaring nodig. De cursus is toegankelijk voor cursisten met basiskennis van bedrijfskunde. Zonder deze basiskennis is meer zelfstudie vereist.

Inschrijven

Inschrijven voor de cursus Strategie en Verandermanagement kan via de inschrijfbutton op deze pagina. Bij inschrijving moet je een kopie van je paspoort of ID-kaart uploaden, net als een kopie van je hoogst behaalde diploma. Een kopie van je rijbewijs wordt niet geaccepteerd. Ben je al HvA student? Schrijf je dan in via www.minoren.hva.nl.

Wil je nog verder studeren?

Zoek je naast een cursus Strategie en Verandermanagement nog verdere verdieping? Ga dan voor een waardevol hbo-diploma en bekijk onze deeltijd bacheloropleiding Bedrijfskunde. De onderwerpen uit de cursus Strategie en Verandermanagement komen hier ook aanbod. Als je de cursus hebt afgerond, kun je voor deze studieonderdelen een vrijstelling voor aanvragen.

Meerwaarde opleiding Bedrijfskunde deeltijd
Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 6 april 2020