Hogeschool van Amsterdam
 

Sales, Inkoop en Finance

Zoek je een cursus Sales Management of korte opleiding Sales? Wil je leren hoe je impactvolle verkoopplannen schrijft, waarbij de klant centraal staat in het verkoopproces? Met de cursus Sales, Inkoop en Finance ontwikkel je diepgaand inzicht op het gebied van verkoop en sales management. Na deze sales cursus op hbo-niveau kun je jezelf verplaatsen in jouw klanten en een goed sales- en accountplan opstellen. Mét financiële onderbouwing voor jouw organisatie.

Voor wie?

Deze cursus op hbo-niveau is bedoeld voor iedereen die wil leren hoe je effectieve verkoopplannen opstelt en passende offertes maakt, door situaties te analyseren en klanten centraal te stellen.

Onderwerpen cursus: Sales Management, Inkoop, Finance

In deze cursus staat centraal dat je je kunt verplaatsen in je (toekomstige) klant en effectief inspeelt op zijn behoeften. Wat je tijdens deze cursus leert?

  • Analyse van relevante in- en externe ontwikkelingen en klantdata
  • Salesdoelstellingen vaststellen op basis van analyse, ondernemings- en marketingdoelstellingen
  • Accountanalyse en beleid ontwikkelen voor sales en accounts
  • Verkoop- en accountstrategie operationaliseren
  • Gebruik verkoopinformatiesysteem voor in- en output van verkoopgegevens
  • Sales- en accountbeleid evalueren
  • Financieel plan en kengetallen opstellen
  • Offerte opstellen en een verkoopgesprek voeren
  • Inleiding in logistiek en Supply Chain management.

Binnen deze sales cursus voer je diverse opdrachten uit waaronder een verkoopgesprek, een salesplan en een accountplan met financiële onderbouwing.

Studieduur en studiekosten

De avondopleiding start op 1 september, de dagopleiding op 5 september. De colleges zijn op dinsdag- en donderdagavond of op zaterdag. De cursus duurt vijf maanden en bestaat uit twee blokken van tien weken. De studiebelasting is gemiddeld 20 uur per week inclusief college-uren. Het college- en examengeld bedraagt € 2.100. De kosten voor studieboeken bedragen ongeveer € 250.

Toelating

De cursus Sales, Inkoop en Finance is op hbo-niveau. Daarom heb je minimaal een mbo-4-, havo- of vwo-diploma. Daarnaast heb je een diploma Nima-A of enige jaren werkervaring in een marketingomgeving (minimumleeftijd 22 jaar). Basiskennis van marketing is een vereiste.

Inschrijven

Schrijf je in voor de cursus Sales, Finance en Inkoop via de inschrijfbutton op deze pagina. Bij het inschrijven moet je een kopie van je paspoort of ID-kaart uploaden, naast een kopie van je hoogst behaalde diploma. Een kopie van je rijbewijs wordt niet geaccepteerd.
Let op! Ben je al HvA student? Schrijf je dan in via www.minoren.hva.nl.


Wil je verder studeren?

Ga dan voor een waardevol hbo-diploma! Bekijk eens onze deeltijd bacheloropleiding Commerciële Economie. De cursus Sales, Inkoop en Finance is hier onderdeel van. Als je deze cursus succesvol hebt afgerond, krijg je hier vrijstelling voor.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 28 september 2020