Hogeschool van Amsterdam
 

Cursus Recruitment (post-hbo)

Wat heeft jouw organisatie nodig om succesvol talent te werven en te behouden? En hoe ontwikkel jij je als recruitment expert? Dat leer je in deze cursus Recruitment op post-hbo niveau.

2020 kan een spannend jaar worden op de Nederlandse arbeidsmarkt. Wat zijn de gevolgen van de WAB wetgeving en het is vooral sinds de uitbraak van het coronavirus speculeren wat de economie en het vacatureniveau gaan doen. Recruitment is een vak wat meebeweegt met de fluctuaties op de arbeidsmarkt en jij leert in deze cursus hoe.

Tijdens deze cursus staan de recruiter, de klant en de kandidaat centraal. Je krijgt theorie, online kennissessies (webinars) en je leert praktische vaardigheden die je tijdens de cursus oefent. Je wisselt onderling kennis uit met recruitment experts en medecursisten die in hetzelfde vakgebied zitten.

VOOR WIE?

Deze post-hbo cursus is bedoeld voor iedere HR-professional, recruiter en intercedent die beter grip wil krijgen op het recruitmentproces en zijn/haar persoonlijke recruitmentvaardigheden wil ontwikkelen.

Onderwerpen opleiding: recruiter, employer branding en job branding

Welkom in de recruitment wereld van nu. De wereld waarin we zien dat technologie snel gaat, maar menselijke factor het onderscheidende vermogen is voor nu en in de toekomst. Recruitment is het matchen van vraag & aanbod, het verbinden van werkgever en werknemer. Het aangaan en onderhouden van relaties kan cruciaal zijn voor een recruiter. De cursus Recruitment is daarom gebaseerd op de driehoeksverhouding tussen recruiter – klant – kandidaat. Iedere lesdag is één van deze rollen het uitgangspunt:

 • Dag 1: de Recruiter
 • Dag 2: de Klant
 • Dag 3: de Kandidaat

Na de 3-daagse heb jij het volgende geleerd:

 1. Inzicht in jouw persoonlijk onderscheidend vermogen als recruiter.
 2. Bagage voor professionaliseren van recruitment binnen jouw bedrijf.
 3. Stevige gesprekspartner en adviseur voor jouw klant.
 4. Slimmer en doelgroepgericht werven vanuit kandidaatperspectief.
 5. Inzet van employer branding op lange termijn.

Wat kan je verwachten?

De Recruitment cursus bevat een combinatie van drie leervormen:

 • 3 lesdagen -> interactief leren van recruitment experts en je vakgenoten.
 • 2 webinars -> toegang tot twee weblessen over datagedreven recruitment en recruitmentstrategie/wervingsactieplan, die je kunt bekijken wanneer het jou uitkomt.
 • Online community -> toegang tot white papers, blogs, podcast en veel inspiratie over recruitment. Je hebt de mogelijkheid om dagelijks kennis en vragen te delen met je vakgenoten, tijdens en na de cursus.

Ellen van Dieren begeleidt deze cursus als docent. Als ervaren recruitment trainer en spreker heeft zij deze cursus ontwikkeld in samenwerking met arbeidsmarktspecialisten, recruitment-experts en startups. Iedere lesdag is een expert aanwezig, die een gastcollege geeft op zijn / haar specialisatie.

Lees meer over Ellen van Dieren op haar LinkedIn pagina en haar visie op recruitment in 2019.

Dagdeel

Thema

Toelichting

Cursusdag 1

Middag

De Recruiter -> Personal branding

Jij staat deze dag centraal. Wat is jouw rol als recruiter, nu en in de toekomst. Welke techniek kunnen we voor ons laten werken zodat jij zelf het (persoonlijke) verschil maakt en succesvoller werft.

GASTSPREKER: Carmen Hazeleger, succesvol IT recruiter en vlogger.

 • Recruitment- en arbeidsmarkttrends 2020
 • De ontwikkeling van het recruitment vak

Cursusdag 1

Avond

 • Jouw onderscheidend vermogen als recruiter
 • Toegevoegde waarde leveren aan je netwerk
 • Personal branding op social kanalen

Cursusdag 2

Middag

De Klant -> Employer branding

De Klant adviseren, begeleiden en beïnvloeden wordt een steeds grote rol voor jou als recruiter. Je leert hoe je een gelijkwaardige gesprekspartner wordt en hoe employer branding een onderdeel is van jouw vak.

GASTSPREKER: Dennis Damoiseaux, Talent Acquisition Lead @ Heineken

 • Employer branding
 • Leren achterhalen van de employer value proposition
 • Referral recruitment

Cursusdag 2

Avond

 • Voeren van een goede vacature-intake
 • Gelijkwaardig gesprekspartner met je klant
 • Recruitment businesspartner

Cursusdag 3

Middag

De kandidaat -> Job branding

Denken en werven vanuit de kandidaat gaat ervoor zorgen dat jij slimmer en efficiënter werft. Hoe benaderen en verleiden we verschillende doelgroepen en creëren we passende content.

GASTSPREKER: Malique

Steenbrink, employer branding specialist

 • Creëren van de ideale Candidate journey
 • Doelgroepgericht denken en werven
 • Schetsen van persona’s

Cursusdag 3

Avond

 • Arbeidsmarktcommunicatie: vacatureteksten schrijven, visueel communiceren en zelf recruitment video’s of vlogs maken met je smartphone

Collegetijden, studieduur en kosten

De startdatum van de 3-daagse cursus Recruitment is nog niet bekend. De cursusdagen zijn op woensdag van 14.00 – 21.00 uur. Het college- en examengeld bedraagt € 1.975, dit is inclusief de drie lesdagen, twee webinars, het lesmateriaal en het avondeten. Heb je al een HvA-bachelordiploma, dan betaal je een gereduceerd tarief van € 1.699.

Deze lesdagen vinden plaats in Amsterdam op de HvA-locatie Fraijlemaborg.

Toelating

Deze cursus is op post-hbo niveau. Daarom heb je minimaal een mbo-4-, havo- of vwo-diploma en enige jaren werkervaring nodig.

Inschrijven

De cursus kan alleen doorgaan als er voldoende deelnemers zijn. De genoemde startdatum van 1 april 2021 is indicatief. Heb je interesse in deze cursus, laat het weten via het aanmeldformulier.

Je kunt dan ook direct je vragen stellen aan de docent. Bij voldoende deelnemers neemt de docent contact met je op.

Wil je nog verder studeren?

Ga dan voor een waardevol hbo-diploma! Bekijk ook eens onze deeltijd bacheloropleiding Human Resource Management.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 13 april 2021