Hogeschool van Amsterdam
 

Cursus Recruitment (post-hbo)

Wil je weten hoe je een efficiënte recruitmentstrategie voor je bedrijf opstelt? Ben je benieuwd hoe je de beste medewerkers voor jouw bedrijf kunt aantrekken? Wil je recruitment verder professionaliseren binnen je bedrijf? Volg dan deze cursus Recruitment op post-hbo niveau.

Tijdens deze cursus staan de recruiter, de klant en de kandidaat centraal. Je krijgt theorie, online kennissessies (webinars) en je leert praktische vaardigheden die je tijdens de cursus oefent. Je wisselt onderling kennis uit met je medecursisten die in hetzelfde vakgebied zitten.

Je wisselt onderling kennis uit en je hoort hoe andere bedrijven recruitment aanpakken. Docenten die de cursus geven zijn zelf experts uit het vak en hebben naast kennis over de theorie ook praktijkkennis. Je breidt je netwerk uit met vakgenoten, waarmee je kennis kunt delen of voor toekomstige stappen in je loopbaan.

VOOR WIE IS DE CURSUS?

Deze post-hbo cursus is bedoeld voor iedere HR-professional of recruiter die beter grip wil krijgen op het recruitmentproces en zijn/haar persoonlijke recruitmentvaardigheden wil ontwikkelen.

Onderwerpen opleiding: recruiter, employer branding en job branding

Welkom in de recruitment wereld van nu. De wereld waarin we zien dat technologie snel gaat, maar menselijke factor het onderscheidende vermogen is voor nu en in de toekomst. Recruitment is het matchen van vraag & aanbod, het verbinden van werkgever en werknemer. Het aangaan en onderhouden van relaties kan cruciaal zijn voor een recruiter. De cursus Recruitment is daarom gebaseerd op de driehoeksverhouding tussen recruiter – klant – kandidaat. Iedere lesdag is één van deze rollen het uitgangspunt:

 • Dag 1: de Recruiter
 • Dag 2: de Klant
 • Dag 3: de Kandidaat

Tijdens de 3-daagse cursus staan de volgende leerdoelen centraal:

 1. Op de hoogte van de nieuwste recruitment ontwikkelingen en trends.
 2. Inzicht in jouw persoonlijk onderscheidend vermogen als recruiter.
 3. Basiskennis in het gebruik van arbeidsmarktdata, technieken en tooling.
 4. Stevige gesprekspartner voor jouw klant.
 5. Bagage voor professionaliseren van recruitment binnen jouw bedrijf.
 6. Opstellen van een efficiënte recruitmentstrategie.
 7. Slimmer en doelgroepgericht werven.
 8. Zelf wervingsuitingen maken (teksten en video’s).
 9. Werken aan jouw persoonlijke gespreksvaardigheden.
 10. Uitbreiding van jouw netwerk met recruitment vakgenoten & experts.

Wat kan je verwachten?

De Recruitment cursus bestaat uit 3 lesdagen en een tweetal webinars die je kunt (terug)kijken wanneer het jou uitkomt. Ook krijg je toegang tot de online community. We werken met een combinatie van drie leervormen:

 • 3 lesdagen -> interactief leren van recruitment experts en je vakgenoten.

 • 2 webinars -> toegang tot twee weblessen over datagedreven recruitment en recruitmentstrategie/wervingsactieplan, die je kunt bekijken wanneer het jou uitkomt.

 • Online community -> toegang tot white papers, blogs, podcast en veel inspiratie over recruitment. Je hebt de mogelijkheid om dagelijks kennis en vragen te delen met je vakgenoten, tijdens en na de cursus.

Ellen van Dieren begeleidt deze cursus als docent. Als ervaren recruitment trainer en spreker heeft zij deze cursus ontwikkeld in samenwerking met arbeidsmarktspecialisten, recruitment-experts en startups. Iedere lesdag is een expert aanwezig, die een gastcollege geeft op zijn / haar specialisatie.

Lees meer over Ellen van Dieren op haar LinkedIn pagina en haar visie op recruitment in 2019

Dagdeel

Thema

Toelichting

11 september

Middag

 

De Recruiter -> Personal branding

 

Jij staat deze dag centraal. Wat is jouw rol als recruiter, nu en in de toekomst. Welke techniek kunnen we voor ons laten werken zodat jij zelf het (persoonlijke) verschil maakt en succesvoller werft.

 • Kennismaking
 • De ontwikkeling van het vak recruitment
 • Recruitment-trends

 

11 september

Avond

 • Jouw onderscheidend vermogen als recruiter
 • Pitchen / presentatie technieken

 

 

25 september

Middag

 

De Klant -> Employer branding

 

De Klant adviseren, begeleiden en beïnvloeden wordt een steeds grote rol voor jou als recruiter. Je leert hoe je een gelijkwaardige gesprekspartner wordt en hoe employer branding een onderdeel is van jouw vak.

 

 • Creëren van ideale client journey
 • Vacature-intake
 • Interviewtechnieken

25 september

Avond

 

 • Employer branding
 • Creëren van interne en externe merk ambassadeurs

 

9 oktober

Middag

De kandidaat -> Job branding

 

Denken en werven vanuit de kandidaat gaat ervoor zorgen dat jij slimmer en efficiënter werft. Hoe benaderen en verleiden we verschillende doelgroepen en creëren we passende content.

 • Creëren van de ideale Candidate journey
 • Doelgroep gericht denken en werven
 • Schetsen van persona’s

 

9 oktober

Avond

 • Arbeidsmarktcommunicatie: vacatureteksten schrijven, visueel communiceren en zelf recruitment video’s of vlogs maken met je smartphone

STUDIEDUUR EN STUDIEKOSTEN

De 3-daagse cursus Recruitment start op 11 september 2019. De cursusdagen zijn op woensdag van 14.00 – 21.00 uur. Het college- en examengeld bedraagt € 1.975, dit is inclusief de drie lesdagen, twee webinars, het lesmateriaal en het avondeten. Heb je al een HvA-bachelordiploma, dan betaal je een gereduceerd tarief van € 1.699.

De data van de lesdagen van deze cursus zijn:

 • Woensdag 11 september 14.00 – 21.00 uur (inclusief avondeten)
 • Woensdag 25 september 14.00 – 21.00 uur (inclusief avondeten)
 • Woensdag 9 oktober 14.00 – 21.00 uur (inclusief avondeten)

Deze lesdagen vinden plaats in Amsterdam op de HvA-locatie: Wibauthuis.

Toelating post-hbo cursus Recruitment

Deze cursus is op post-hbo niveau. Daarom heb je minimaal een mbo-4-, havo- of vwo-diploma en enige jaren werkervaring nodig.

Inschrijven

Schrijf je in voor deze studie via onderstaande button, vóór 31 augustus. Bij het inschrijven moet je een kopie van je paspoort of ID-kaart uploaden, naast een kopie van je hoogst behaalde diploma. Een kopie van je rijbewijs wordt niet geaccepteerd.
Let op! Ben je al HvA student? Schrijf je dan in via www.minoren.hva.nl.

 

Wil je nog verder studeren?

Ga dan voor een waardevol hbo-diploma! Bekijk ook eens onze deeltijd bacheloropleiding Human Resource Management.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 25 juni 2019