Recruitment en Onboarding

Wat heeft jouw organisatie nodig om succesvol talent te werven en te behouden? De behoefte aan personeel, het aantrekken van talent, het evalueren en selecteren hiervan en het onboarden van dit talent staat centraal in de cursus Recruitment en Onboarding. Vertrekpunt hierbij is de employee journey.

Helaas is deze cursus momenteel vol. Wel beginnen met de cursus Recruitment en Onboarding? Het volgende startmoment is in april 2023.

Dit is het proces waarin de HR-professional een bijdrage levert om op strategisch, tactisch en operationeel niveau, zowel binnen als buiten de organisatie, productieve en betekenisvolle werkrelaties vorm te geven. Daarnaast is de employee journey gericht op de verbinding tussen de ambities van individuen en die van de organisatie en maatschappij.

In deze cursus doorlopen we de employee journey vanaf het ontstaan van de behoefte aan nieuw personeel tot aan het aannemen en onboarden van een nieuwe medewerkers. Je leert dit proces te bekijken vanuit het perspectief van de sollicitant, vanuit je rol als betrokken HR-professional of recruiter en vanuit het perspectief van de organisatie. Centraal staat het realiseren van een gewenste match.

We staan stil bij wat hier allemaal bij komt kijken. Wat is er nodig in de organisatie? Hoe vertaal je dit naar je professionele rol? Welke kennis heb je nodig, welke vaardigheden, en welke houding neem je aan? Welke inbreng heb je zelf in de organisatie?

VOOR WIE?

Deze post-hbo cursus is voor iedereen die meer wil weten over hoe je een recruitment- of onboardingsvraagstuk aanpakt. We werken met externe opdrachtgevers, waardoor de opdrachten steeds relevant, uitdagend en verschillend zijn. Als cursist wissel je kennis en ervaring uit met je medecursisten, leer je met elkaar en van de docent en lever je toegevoegde waarde voor de opdrachtgever.

Inhoud cursus Recruitment en Onboarding

Concreet breng je, in samenwerking met medecursisten in een projectteam, een onderbouwd advies uit aan een opdrachtgever die een recruitment- en/of onboardingsvraagstuk heeft. Om te beginnen leer je daarom eerst de vraag van de opdrachtgever goed in kaart te brengen met behulp van HR-methodieken. Daarna ga je samen met het projectteam aan de slag met het onderzoeken van het vraagstuk en het uitbrengen van een advies. Afhankelijk van het vraagstuk ga je hierbij waarschijnlijk aan de slag met doelgroepenanalyses, arbeidsmarktanalyse, organisatiebranding, personal branding, effectieve en innovatieve wervingsmethoden, betrouwbare selectiemethoden en het onboardingstraject met oog voor de ‘candidate experience’. Het projectteam presenteert het advies aan het einde van de cursus aan de opdrachtgever.

Naast deze inhoudelijke ontwikkeling is er in de cursus ook aandacht voor de persoonlijke professionele ontwikkeling van de cursist. Je denkt naar over je ontwikkeldoelen en reflecteert op je beroepsmatig handelen in de opdrachten binnen deze cursus. Je ontvangt hierop feedback van zowel je medecursisten, de docent als de opdrachtgever. Dit helpt je om als professional gericht en met een gedegen basis van kennis en (zelf)inzicht een bijdrage te leveren aan recruitment en/of onboardingsprocessen in een organisatie.

Collegetijden, studieduur en kosten

De cursus start op dinsdag 19 november 2022 en vindt plaats op de dinsdag- en de donderdagavonden van 18.40 uur tot 22.00 uur. De cursus duurt tien weken, waarvan zeven weken college. De overige weken worden gebruikt voor toetsing, inleveren opdrachten en feedback. De studiebelasting is gemiddeld 16 tot 20 uur per week inclusief college-uren (ong 6 uur per week). Het college- en examengeld bedraagt €1.400. De kosten voor studieboeken bedragen ongeveer € 125,-.

Deze lesdagen vinden plaats in Amsterdam op de HvA-locatie Fraijlemaborg.

Voor deze cursus kun je STAP-budget aanvragen.

Toelating

Dit is een cursus op hbo-niveau. Daarom heb je minimaal een mbo-4-, havo- of vwo-diploma en enige jaren werkervaring nodig. Enige ervaring in het werkveld van Human Resource Management is prettig om deze module te kunnen volgen.

Inschrijven

Schrijf je in voor de cursus Recruitment en Onboarding via de inschrijfbutton op deze pagina. Bij het inschrijven moet je een kopie van je paspoort of id-kaart uploaden, naast een kopie van je hoogst behaalde diploma. Een kopie van je rijbewijs wordt niet geaccepteerd.

Let op! Ben je al HvA student? Je schrijft je niet in via deze cursuspagina maar vindt de informatie op de pagina over het minoraanbod. Schrijf je in via hva.nl/minoren.

Wil je nog verder studeren?

Ga dan voor een waardevol hbo-diploma! Bekijk ook eens onze deeltijd bacheloropleiding Human Resource Management. De cursus Recruitment en Onboarding is hier onderdeel van. Als je deze cursus succesvol hebt afgerond, krijg je hier vrijstelling voor.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 23 mei 2022