Hogeschool van Amsterdam
 

Procesoptimalisatie

Hoe verbeter je vanuit strategie en beleid de processen binnen een organisatie? Hoe voeg je daarbij waarde toe voor zowel interne als externe stakeholders? En hoe zorg je voor een gezonde balans tussen procedurele sturing en zelfstandigheid en creativiteit van professionals? Dit staat centraal in de cursus Procesoptimalisatie.

Voor wie?

Deze hbo-cursus is bedoeld voor professionals die willen leren hoe je processen binnen organisaties in kaart brengt en vervolgens kunt optimaliseren.

Leerdoelen cursus

Na het volgen van dit programma ben je in staat om:

  • op een actiegerichte, onderzoekende manier en in dialoog met collega’s de klantwaarde te laten aansluiten op de organisatie
  • collega’s te motiveren/stimuleren om een bestaand proces vanuit nieuwe invalshoeken tebekijken (pluriform kijken). Hierbij toon je aan dat je theorie en best practices kunt inzetten als instrument.
  • klanten te interviewen om achter de klantwaarde te komen
  • kritisch te reflecteren op het proces en het resultaat. Omgaan met weerbarstigheid staat centraal.
  • adviseren over de realiseerbaarheid van de beoogde procesaanpassing.
  • een bestaand proces te beschrijven en te concretiseren in de vorm van een werkinstructie (Standard Operating Procedure).

Collegetijden, studieduur en kosten

De cursus start op 6 februari. De cursus vindt plaats op zaterdagen (10.00-16.40 uur) en duurt 10 weken. De studiebelasting is gemiddeld 20 uur per week inclusief college-uren. Het college- en examengeld bedraagt € 1.050,-. De kosten voor studieboeken bedragen ongeveer € 250. Na inschrijving ontvang je een factuur per post.

Toelating

Deze cursus is op hbo-niveau. Daarom heb je minimaal een mbo-4-, havo- of vwo-diploma en enige jaren werkervaring in een managementfunctie nodig.

Inschrijven

Schrijf je in voor de cursus Procesoptimalisatie via de inschrijfbutton op deze pagina. Bij het inschrijven moet je een kopie van je paspoort of ID-kaart uploaden, naast een kopie van je hoogst behaalde diploma. Een kopie van je rijbewijs wordt niet geaccepteerd.
Let op! Ben je al HvA student? Schrijf je dan in via www.hva.nl/minoren.

Wil je nog verder studeren?

Ga dan voor een waardevol hbo-diploma! Bekijk ook eens onze deeltijd bacheloropleiding Bedrijfskunde. De cursus Procesoptimalisatie is hier onderdeel van. Als je deze cursus succesvol hebt afgerond, krijg je hier vrijstelling voor.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 13 april 2021