Hogeschool van Amsterdam
 

Proces- en Prestatiemanagement

Hoe kun je HR gebruiken om je processen optimaal te laten presteren? Hoe breng je organisatie en personeelsmanagement met elkaar op één lijn? Hoe laat je medewerkers optimaal bijdragen aan de prestatie van de onderneming?

In de cursus Proces- en Prestatiemanagement leer je jouw organisatie te analyseren binnen een bedrijfskundige context, zodat je in staat bent mensen en processen op gewenste resultaten te sturen. Je leert organisatiedoelen en processen te koppelen aan kwaliteit, ontwikkeling, motivatie en het welbevinden van de medewerkers. Het gaat hier om het optimaal op elkaar afstemmen van de belangen van de verschillende stakeholders.

Voor wie?

Deze hbo-cursus is bedoeld voor iedereen die wil leren hoe je organisatiemanagement en personeelsmanagement effectief met elkaar kunt afstemmen.

Onderwerpen opleiding: procesmanagement en prestatiemanagement

In elke organisatie gaat het voortdurend om het in lijn brengen van organisatiemanagement en personeelsmanagement met de interne organisatie. Deze integrale benadering loopt als een rode draad door deze cursus: het kwalitatief verbeteren en aanpassen van de processen om de organisatie optimaal te laten presteren.

Tijdens de opleiding komen de volgende leerdoelen aan bod:

  • Tot uitvoering brengen van (strategische) doelstellingen in plannen en budgetten.
  • Vaststellen van de op toekomstgerichte kennis- en vaardigheidsbehoeften.
  • Beoordelen en zeker stellen dat middelen daadwerkelijk waarde toevoegen aan de kernactiviteiten van de organisatie.
  • Inzetten van middelen voor het maximaliseren van de toegevoegde waarde van de eigen processen en in de keten.
  • Identificeren, ontwerpen, beheersen en verbeteren van de processen vanuit strategie en beleid.
  • Beoordelen van processen op hun bijdrage aan de geformuleerde strategie en beleidsdoelstellingen.
  • Beheersen van processen om een effectieve, efficiënte en flexibele bedrijfsvoering zeker te stellen.
  • Opsporen van verbetermogelijkheden om processen continu te verbeteren.
  • Bewust inzetten van competenties in beroepssituaties op het niveau van een gevorderde.
  • Begrijpen en toepassen van kennis uit de kernvakgebieden op het niveau van een gevorderde.

Binnen deze cursus zijn er een zestal toetsen: een projectvoorstel, schriftelijk tentamen, assessment, procesverbeterplan, presentatie van het procesverbeterplan en een portfolio.

Studieduur en studiekosten

De cursus start op 4 februari 2020. De avondcursus is op dinsdag- en donderdag en de dagcursus is op zaterdag. De cursus duurt 5 maanden en bestaat uit 2 blokken van 10 weken. De studiebelasting is gemiddeld 20 uur per week inclusief college-uren. Het college- en examengeld bedraagt € 2.100. De kosten voor studieboeken bedragen ongeveer € 250. Na inschrijving ontvang je een factuur per post.

Toelating

Deze cursus is op hbo-niveau. Daarom heb je minimaal een mbo-4-, havo- of vwo-diploma en enige jaren werkervaring in een managementfunctie nodig. De cursus is toegankelijk voor cursisten met basiskennis van human resource management.

Inschrijven

Schrijf je in voor de cursus Proces- en Prestatiemanagement via de inschrijfbutton op deze pagina. Bij het inschrijven moet je een kopie van je paspoort of ID-kaart uploaden, naast een kopie van je hoogst behaalde diploma. Een kopie van je rijbewijs wordt niet geaccepteerd.
Let op! Ben je al HvA student? Schrijf je dan in via www.minoren.hva.nl.

Wil je nog verder studeren?

Ga dan voor een waardevol hbo-diploma! Bekijk ook eens onze deeltijd bacheloropleiding Human Resource Management. De cursus Proces- en Prestatiemanagement is hier onderdeel van. Als je deze cursus succesvol hebt afgerond, krijg je hier vrijstelling voor.

Meerwaarde Cursus Proces- en Prestatiemanagement
Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 18 december 2019