Hogeschool van Amsterdam
 

Marktonderzoek

Zoek je een goede cursus Marktonderzoek? Wil je marktonderzoek écht goed in de vingers krijgen? Kies dan voor deze cursus Marktonderzoek op hbo-niveau. Alles wat je leert, kun je direct toepassen in de praktijk. Je krijgt zichtbaar meer impact in je werk.

Besluitvormingsmodellen, gebruiksgedrag en aankoopgedrag kun je met marktonderzoek in kaart brengen. De cursus Marktonderzoek is veelzijdig en kent veel invalshoeken. Je leert hoe je door marktonderzoek het marktpotentieel en de penetratiegraad kunt verhogen en hoe je meer inzicht kunt krijgen in prijspercepties. Het structureren en analyseren van gegevens en het omzetten van gegevens naar informatie staat centraal. Ook consumentengedrag en de commerciële calculaties zijn een belangrijk onderdeel van de cursus.

Voor wie?

Deze hbo-cursus Marktonderzoek is bedoeld voor iedereen die effectief marktonderzoek wil doen en meer inzicht wil krijgen in klanten en hun gedrag. Enige ervaring met rekenen (statistisch), Engels en een bedrijfseconomische of marketingachtergrond bevelen we aan.

Inhoud cursus Marktonderzoek

De cursus Marktonderzoek is opgebouwd uit acht onderdelen, waarin de volgende leerdoelen aan bod komen.

  • Een marketingprobleem vertalen naar een onderzoeksopzet
  • Theorie van consumentengedrag, marktonderzoek en online marketing toepassen in de praktijk
  • Uitvoeren van een social media analyse, zoekwoordanalyse, website analyse,
  • Een kwantitatief en kwalitatief onderzoek uitvoeren
  • Adviseren op basis van de inzichten uit marktonderzoek
  • Data analyseren in SPSS
  • Marketingplan (offline en online) opstellen op basis van de onderzoeksresultaten.

Tijdens deze praktijkgerichte cursus voer je diverse opdrachten uit, waaronder een onderzoeksvoorstel, een essay over consumentengedrag, een marktonderzoeksrapport, een marketingplan en tentamens.

Collegetijden, studieduur en kosten

De opleiding start op dinsdag 7 september 2021 of op zaterdag 11 september 2021. De colleges zijn op dinsdag- en donderdagavond (18.40-22.00 uur) of op zaterdag (10.00-16.40 uur). De cursus duurt vijf maanden en bestaat uit twee blokken van tien weken. Per blok volg je zeven weken college. De overige weken per blok worden gebruikt voor toetsing, inleveren opdrachten en feedback. De studiebelasting is gemiddeld 20 uur per week inclusief college-uren. Het college- en examengeld bedraagt € 2.800. De kosten voor studieboeken bedragen ongeveer € 250.

Toelating

De cursus Marktonderzoek is op hbo-niveau. Daarom heb je minimaal een mbo-4-, havo- of vwo-diploma en enige jaren werkervaring nodig op marketing of financieel economisch gebied. Basiskennis van marketing is een vereiste.

Inschrijven

Schrijf je in voor de cursus Marktonderzoek via de inschrijfbutton op deze pagina. Bij het inschrijven moet je een kopie van je paspoort of ID-kaart uploaden, naast een kopie van je hoogst behaalde diploma. Een kopie van je rijbewijs wordt niet geaccepteerd.

Let op! Ben je HvA student en heb je interesse in deze cursus? Je schrijft je niet in via deze cursuspagina maar vindt de informatie op de pagina over het minoraanbod.

Wil je nog verder studeren?

Ga dan voor een waardevol hbo-diploma! Bekijk onze bacheloropleiding Commerciële Economie. De cursus Marktonderzoek is onderdeel van de opleiding. Als je de cursus al succesvol hebt afgerond, krijg je hier een vrijstelling voor.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 29 april 2021