Hogeschool van Amsterdam
 

Marketingcommunicatie

Heb je een achtergrond in sales, marketing of communicatie? En wil je jezelf verder specialiseren met een opleiding in marketingcommunicatie? Volg dan de cursus Marketingcommunicatie van de HvA.

Je leert hoe je een strategisch marketingcommunicatieplan opstelt: van doelstelling en doelgroepkeuze tot strategie, campagnes en mediaplan. Met effectieve campagnes werk je aan de naamsbekendheid en voorkeurspositie voor jouw merk via een geïntegreerde mix van on- en offline media. Alles wat je leert, kun je direct toepassen in je werk.

Voor wie?

Deze hbo-cursus is bedoeld voor iedereen die wil leren hoe je met marketingcommunicatie de naamsbekendheid en winstgevendheid van bedrijven kunt beïnvloeden.

Inhoud Marketingcommunicatie cursus

Tijdens de opleiding doe je theoretische en praktische kennis op binnen het vakgebied marketingcommunicatie, als onderdeel van de marketingmix. Wat leer je tijdens deze cursus Marketingcommunicatie?

  • Inzicht verkrijgen in communicatiedoelgroep(en)
  • Marketingcommunicatiemix: middelen en media
  • Opstellen van een crossmediaal mediaplan
  • Belangrijke wetgeving rondom communicatie
  • Briefings opstellen voor een extern communicatiebureau
  • Hanteren van consumentengedrag als uitgangspunt voor communicatie
  • Samenhang tussen off- en online communicatie en marketing
  • Opstellen van een marketingcommunicatieplan op basis van onderzoek.

Heb je deze cursus succesvol afgerond? Dan ontvang je een waardevol HvA-certificaat op hbo-niveau en ben je klaar voor een volgende stap in je carrière als marketingcommunicatie professional.

Collegetijden, studieduur en kosten

De avondcursus start op 7 september, de zaterdagcursus op 11 september 2021. De colleges zijn op dinsdag- en donderdagavond (18.40-22.00 uur) of op zaterdag (10.00-16.40 uur). De cursus duurt vijf maanden en bestaat uit twee blokken van tien weken. Per blok volg je 7 weken college. De overige weken per blok worden gebruikt voor toetsing, inleveren opdrachten en feedback. De studiebelasting is gemiddeld 20 uur per week inclusief college-uren. Het college- en examengeld bedraagt € 2.800. De kosten voor studieboeken bedragen ongeveer € 250.

Toelating

De cursus Marketingcommunicatie is op hbo-niveau. Je hebt daarom minimaal een mbo-4-, havo- of vwo-diploma en enige jaren werkervaring nodig. Basiskennis van marketing is een vereiste.

Inschrijven

Je vindt de inschrijfbutton op deze pagina. Bij het inschrijven moet je een kopie van je paspoort of ID-kaart uploaden en een kopie van je hoogst behaalde diploma. Een kopie van je rijbewijs wordt niet geaccepteerd.

Let op! Ben je HvA student en heb je interesse in deze cursus? Je schrijft je niet in via deze cursuspagina maar vindt de informatie op de pagina over het minoraanbod.

Wil je nog verder studeren?

Ga dan voor een waardevol hbo-diploma! Bekijk onze bacheloropleiding Commerciële Economie. De cursus Marketingcommunicatie is onderdeel van deze opleiding. Als je de cursus al succesvol hebt afgerond, krijg je hier een vrijstelling voor.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 29 april 2021