Hogeschool van Amsterdam
 

Internal Control Systems & SAP

Ben je op zoek naar een goede ERP cursus of SAP opleiding? Volg dan deze cursus Internal Control Systems & SAP. Deze cursus is op hbo-niveau. Alles wat je leert, kun je direct toepassen in je werk.

Internal Control Systems & SAP is een belangrijk onderdeel van een organisatie. Het zorgt ervoor dat de interne beheersing een proces is, gericht op het verkrijgen van zekerheid in het bereiken van zakelijke doelstellingen. De cursus Internal Control Systems & SAP geeft je inzicht in de verschillende processen, informatie- en goederenstromen die zich binnen een bedrijf of organisatie afspelen. Ook ga je aan de slag met het ERP-programma SAP. Deze cursus helpt bij het bereiken van doelstellingen in de volgende categorieën:

  • Strategische objectieven (Strategic)
  • Effectieve en efficiënte bedrijfsprocessen (Operations)
  • Betrouwbare (financiële) informatieverzorging (Reporting)
  • Naleving van relevante wet- en regelgeving (Compliance)

Voor wie?

De cursus is op hbo-niveau en is bedoeld voor professionals die écht beter willen worden in administratieve processen en interne beheersing. Wil je starten met deze cursus? Dan heb je basiskennis van boekhouden nodig. Daarnaast ben je in staat om eenvoudige bedrijfseconomische berekening te maken.

Inhoud cursus: Interne controle en SAP

Naast theorie over logistiek, Internal Control Systems en Enterprise Resource Planning (ERP) ga je aan de slag met SAP. Dit programma helpt je bedrijf te beschermen door continue controle en toezicht. Je leert hoe je ERP-opdrachten in SAP moet uitvoeren, waarbij je gebruik maakt van een SAP-database. In deze cursus werk je aan de volgende leerdoelen:

  • De consequenties van strategische keuzes vertalen naar aanpassingen in de Internal Control Systems
  • Een opdracht formuleren voor uitbreiding of aanpassing van het systeem, op basis van managementinformatie
  • Een kosten-batenanalyse maken bij outsourcing van een managementinformatiesysteem
  • Het beschrijven van bedrijfsprocessen, de vereisten van managementinformatie en de weerslag hiervan op de inrichting van de administratie

Binnen deze cursus voer je diverse opdrachten uit, krijg je een tentamen en schrijf je een adviesrapport voor het management.

Studieduur en studiekosten

De avondopleiding start op dinsdag 1 september 2020, de dagopleiding op zaterdag 5 september 2020. De colleges zijn op dinsdag- en donderdagavond of op zaterdag. De cursus duurt 5 maanden en bestaat uit 2 blokken van 10 weken. De studiebelasting is gemiddeld 20 uur per week inclusief college-uren. Het college- en examengeld bedraagt € 2.100. De kosten voor studieboeken bedragen ongeveer € 250.

Toelating

Deze cursus is op hbo-niveau. Daarom heb je minimaal een mbo-4-, havo- of vwo-diploma en enige jaren werkervaring nodig. Basiskennis van boekhouden is een vereiste. Om toegelaten te worden tot deze cursus moet je eerst goedkeuring vragen aan de programma-manager van Finance & Control Deeltijd via deeltijd.economie@hva.nl.

Inschrijven

Schrijf je in voor de Interne Controle en SAP cursus via de inschrijfbutton op deze pagina. Bij het inschrijven moet je een kopie van je paspoort of ID-kaart uploaden, naast een kopie van je hoogst behaalde diploma. Een kopie van je rijbewijs wordt niet geaccepteerd.
Let op! Ben je al HvA student? Schrijf je dan in via www.minoren.hva.nl.

Wil je nog verder studeren?

Wil je niet alleen een SAP opleiding volgen, maar ook een waardevol hbo-diploma halen? Ga dan voor de deeltijd bacheloropleiding Finance & Control. De onderwerpen SAP en interne controle zijn onderdeel van het studieprogramma. Heb je de HvA-cursus Internal Control Systems & SAP al succesvol afgerond? Dan krijg je bij de deeltijdopleiding een vrijstelling voor deze studieonderdelen.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 4 juni 2020