Hogeschool van Amsterdam
 

HR-analytics

Hoe kom je tot een 'evidence-based' HR-beleid? Hoe maak je de financiële impact van HR-acties inzichtelijk? Kortom: hoe spreek je vanuit HR de taal van de business? Dit staat centraal in de cursus HR-analytics.

Voor wie?

Deze post-hbo cursus is bedoeld voor iedere HR-professional, die zich wil bekwamen in datagedreven HR en de financiële onderbouwing van personeelsbeleid.

Leerdoelen cursus

Na het volgen van dit programma ben je in staat om:

  • het wat, waarom en hoe van HR analytics te plaatsen binnen de context van de organisatie
  • HR-analytics te zien als een continu organisatieproces, met behulp van de HR beleidscyclus
  • de businessvraag van een organisatie te achterhalen
  • zelf een businessvraag te kunnen opstellen
  • businessvragen te kunnen vertalen naar een analytics vraagstuk
  • de werkwijze van data verzamelen, data prepareren en data analyseren te begrijpen
  • inzichten te vertalen naar HR beleid
  • bereikte resultaten te meten, te monitoren en te rapporteren
  • de uitkomsten van beleidsvoorstellen te onderbouwen met een financiële afweging in een businesscase.

Collegetijden, studieduur en kosten

De cursus start zaterdag 23 april 2022 (10.00-16.40 uur). De cursus duurt tien weken, waarvan zeven weken college. De overige weken worden gebruikt voor toetsing, inleveren opdrachten en feedback. De studiebelasting is gemiddeld 20 uur per week inclusief college-uren. Het college- en examengeld bedraagt € 1.400. De kosten voor studieboeken bedragen ongeveer € 250.

Toelating

Deze cursus over coaching is op hbo-niveau. Daarom heb je minimaal een mbo-4-, havo- of vwo-diploma en enige jaren werkervaring nodig. Enige jaren werkervaring in HR is een vereiste.

Inschrijven

Schrijf je in voor de cursus HR analytics / Finance voor HR via de inschrijfbutton op deze pagina. Bij het inschrijven moet je een kopie van je paspoort of ID-kaart uploaden, naast een kopie van je hoogst behaalde diploma. Een kopie van je rijbewijs wordt niet geaccepteerd.

Let op! Ben je al HvA student? Je schrijft je niet in via deze cursuspagina maar vindt de informatie op de pagina over het minoraanbod. Schrijf je in via hva.nl/minoren.

Wil je nog verder studeren?

Ga dan voor een waardevol hbo-diploma met onze bacheloropleiding HRM Deeltijd. Heb je de cursus HR analytics / Finance voor HR succesvol afgerond? Dan kun je bij start van HRM Deeltijd aan de HvA een vrijstelling aanvragen. De cursusonderwerpen komen namelijk ook aan bod in deze deeltijdopleiding.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 13 september 2021