Hogeschool van Amsterdam
 

Financieel Management voor Bedrijfskundigen

Hoe zijn de aspecten van financiën in bedrijven georganiseerd? Hoe wordt financiële informatie opgebouwd en gebruikt? Welke functie vervult het in de totale bedrijfsvoering? De cursus Financieel Management voor Bedrijfskundigen geeft overzicht en inzicht in de financiën (financiële kolom) van bedrijven. Tijdens de cursus leer je wat er in de financiële kolom gebeurt en waarom een georganiseerde financiële kolom de basis is voor de beheersing van het ondernemersrisico. Alles wat je leert, kun je direct toepassen in je werk.

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die inzicht en overzicht wil krijgen in de financiële bedrijfskolom van ondernemingen. Deze cursus helpt je met het succesvol vormgeven van jouw carrière in Finance.

Onderwerpen cursus: financiële kolom, ondernemersrisico en budget bedrijfsvoering

De cursus behandelt alle financiële aspecten van een organisatie of bedrijf. Het programma is opgebouwd vanuit de financiële werkelijkheid van organisaties: de praktijk wordt als kader gebruikt om de theorie te leren. Wat leer je tijdens de cursus?

  • Het opsporen, stratificeren en analyseren van (markt, operationele en financiële) risico’s in relatie tot de bedrijfsvoering.
  • Het inschatten van de zwaarte van de risico’s ten opzichte van de bedrijfsdoelstellingen.
  • Het maken van keuzes wat het eerst aan te pakken op basis van een duidelijke probleemanalyse.
  • Het adviseren hoe de risico’s beheerst kunnen worden.

Binnen deze cursus voer je diverse opdrachten uit, waaronder het schrijven van een onderzoeksplan, het maken van een financieel bedrijfskundig rapport, een presentatie en twee schriftelijke tentamens.

Studieduur en studiekosten

De avondcursus start op 1 september 2020, de dagcursus op 5 september 2020. De colleges zijn op dinsdag- en donderdagavond of op zaterdag. De cursus duurt 5 maanden en bestaat uit 2 blokken van 10 weken. De studiebelasting is gemiddeld 20 uur per week inclusief college-uren. Het college- en examengeld bedraagt € 2.100. De kosten voor studieboeken bedragen ongeveer € 250.

Toelating

Deze cursus is op hbo-niveau. Daarom heb je minimaal een mbo-4-, havo- of vwo-diploma en enige jaren werkervaring nodig. Basiskennis van bedrijfskunde is een vereiste.

Inschrijven

Schrijf je in voor de cursus Financieel Management voor Bedrijfskundigen via de inschrijfbutton op deze pagina. Bij het inschrijven moet je een kopie van je paspoort of ID-kaart uploaden, naast een kopie van je hoogst behaalde diploma. Een kopie van je rijbewijs wordt niet geaccepteerd.
Let op! Ben je al HvA student? Schrijf je dan in via www.minoren.hva.nl.

Wil je nog verder studeren?

Ga dan voor een waardevol hbo-diploma en bekijk onze deeltijd bacheloropleiding Bedrijfskunde. De onderwerpen uit deze cursus komen ook voor in de bacheloropleiding. Heb je de HvA-cursus Financieel Management voor Bedrijfskundigen succesvol afgerond? Dan krijg je hier een vrijstelling voor.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 6 april 2020