Hogeschool van Amsterdam
 

Coachend Leiderschap

Hoe zet je coaching van werknemers en teamleden effectief in? Wat maakt jou een goede coach? Hoe verbeter je het leerklimaat van een organisatie of bedrijf?

Ben je op zoek naar een cursus coachen en leidinggeven? In de cursus Coachend Leiderschap leer je wanneer je wel of niet over kunt gaan op het coachen van medewerkers op individueel en collectief niveau. Tijdens de cursus ontwikkel je een coachende rol als leidinggevende en je ontwikkelt een visie op coachend leiderschap. De focus tijdens deze cursus ligt niet alleen op het coachen zelf, maar ook op de context waarin dit gebeurt.

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor iedereen die in zijn of haar dagelijkse praktijk wil leren om teams en individuele medewerkers te coachen. Enige werkervaring op het gebied van marketing of financieel economisch gebied is vereist.

Onderwerpen cursus: sterkte- en zwakteanalyse, analyse leerklimaat en coachen

In de cursus Coachend Leiderschap staat het ontwerpen, uitvoeren en evalueren van coachtrajecten centraal. Tijdens de cursus komen de volgende leerdoelen op het gebied van coaching en leidinggeven aan bod:

  • Ontwerpen, uitvoeren en evalueren van een coachtraject voor een individuele medewerker én een team.
  • Een visie verwoorden op coachend leiderschap.
  • Een analyse maken van de leercondities, het leerklimaat en de mogelijkheden binnen je eigen organisatie.
  • Functioneren als opdrachtgever voor externe coaches en aanbieders van bijscholingstrajecten.

Binnen deze cursus voer je diverse opdrachten uit, waaronder het opstellen van een sterkte- en zwakteanalyse in de rol van coachende leidinggevende, een analyse van het leerklimaat van de eigen organisatie en een demonstratie van een coach gesprek. Daarnaast werk je aan het ontwerpen, uitvoeren en evalueren van twee coachtrajecten.

Collegetijden, studieduur en kosten

De cursus start dinsdag 2 februari en op zaterdag 6 februari. De colleges zijn op dinsdagavond (18.40-22.00 uur) of op zaterdag (10.00-16.40 uur). De cursus duurt 5 maanden en bestaat uit 2 blokken van 10 weken. De studiebelasting is gemiddeld 20 uur per week inclusief college-uren. Het college- en examengeld bedraagt € 2.100. De kosten voor studieboeken bedragen ongeveer € 250.

Toelating

Deze cursus over leiderschap en coaching is op hbo-niveau. Daarom heb je minimaal een mbo-4-, havo- of vwo-diploma en enige jaren werkervaring nodig. Enige jaren werkervaring op marketing of financieel economisch gebied is een vereiste. Daarnaast moet je de mogelijkheid hebben om een individueel en teamcoachingstraject te verzorgen binnen de organisatie waarin je werkt.

Inschrijven

Schrijf je in voor de Coachend Leiderschap cursus via de inschrijfbutton op deze pagina. Bij het inschrijven moet je een kopie van je paspoort of ID-kaart uploaden, naast een kopie van je hoogst behaalde diploma. Een kopie van je rijbewijs wordt niet geaccepteerd.

Let op! Ben je al HvA student? Je schrijft je niet in via deze cursuspagina maar vindt de informatie op de pagina over het minoraanbod. Schrijf je in via hva.nl/minoren.

Wil je nog verder studeren?

Ga dan voor een waardevol hbo-diploma met onze bacheloropleiding Bedrijfskunde Deeltijd. Heb je de cursus Coachend Leiderschap succesvol afgerond? Dan kun je bij start van Bedrijfskunde Deeltijd aan de HvA een vrijstelling aanvragen. De cursusonderwerpen komen namelijk ook aan bod in deze deeltijdopleiding.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 13 april 2021