Hogeschool van Amsterdam
 

Coachen van Ontwikkeling

Hoe kun je zelfinzicht, leren en talenten van een ander bevorderen? Welke instrumenten zet je in? Wat is jouw bijdrage als coach? Welke methodieken en instrumenten heb je? Je ontwikkelt je tot ‘junior’ coach, omdat je vooral verkent en oefent. Je leert je te richten op wat iemand wil, op wat iemand kan of op wie iemand is. 

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor iedereen die in zijn of haar dagelijkse praktijk wil leren om mensen te coachen. Je bent rationeel, emotioneel, spiritueel of maatschappelijk geïnspireerd bij het begeleiden van mensen bij de zoektocht naar passende loopbaankeuzes. De cursus is toegankelijk voor professionals met een hbo-denkniveau.

Leerdoelen cursus

Tijdens de cursus komen de volgende leerdoelen op het gebied van coaching aan bod:

  • Je benoemt wat ontwikkelcoaching en talentmanagement is, welke stijlen en benaderingen er zijn. Je verhoudt je tot het aangeleverde profiel en formuleert hieruit twee ontwikkel- en ervaringsdoelen;
  • Je kunt passend gebruik maken van de vaardigheden, instrumenten en uitgangspunten van ontwikkelcoaching en talentmanagement in een coachgesprek;
  • Je verdiept je in benaderingen, trends en ontwikkelingen in coaching en talentmanagement;
  • Je kunt een ontwikkel coachtraject ontwerpen, uitvoeren en evalueren. Je reflecteert op je eerder gestelde ontwikkel- en ervaringsdoelen en wat jou daarin geholpen heeft om te leren;
  • Je toont je competent in het voeren van een coachgesprek.

Collegetijden, studieduur en kosten

De cursus start zaterdag 12 februari 2022 (10.00-16.40 uur). De cursus duurt tien weken, waarvan zeven weken college. De overige weken worden gebruikt voor toetsing, inleveren opdrachten en feedback. De studiebelasting is gemiddeld 20 uur per week inclusief college-uren. Het college- en examengeld bedraagt € 1.400. De kosten voor studieboeken bedragen ongeveer € 250.

Toelating

Deze cursus over coaching is op hbo-niveau. Daarom heb je minimaal een mbo-4-, havo- of vwo-diploma en enige jaren werkervaring nodig. Enige jaren werkervaring is een vereiste. Daarnaast moet je de mogelijkheid hebben om een individueel coachingstraject te verzorgen binnen je netwerk.

Inschrijven

Schrijf je in voor de cursus Coachen van ontwikkeling via de inschrijfbutton op deze pagina. Bij het inschrijven moet je een kopie van je paspoort of ID-kaart uploaden, naast een kopie van je hoogst behaalde diploma. Een kopie van je rijbewijs wordt niet geaccepteerd.

Let op! Ben je al HvA student? Je schrijft je niet in via deze cursuspagina maar vindt de informatie op de pagina over het minoraanbod. Schrijf je in via hva.nl/minoren.

Wil je nog verder studeren?

Ga dan voor een waardevol hbo-diploma met onze bacheloropleiding HRM Deeltijd. Heb je de cursus Coachen van ontwikkeling succesvol afgerond? Dan kun je bij start van HRM Deeltijd aan de HvA een vrijstelling aanvragen. De cursusonderwerpen komen namelijk ook aan bod in deze deeltijdopleiding.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 13 september 2021