Hogeschool van Amsterdam
 

Business Basics Finance

Wil je de ’basics’ leren van Business en Finance? Ben je op zoek naar een cursus finance of een bedrijfseconomie cursus op hbo-niveau en wil je weten hoe je een gedegen ondernemingsplan schrijft? Volg dan de cursus Business Basics Finance! Alles wat je leert, kun je direct toepassen in de praktijk.

Tijdens deze hbo-cursus ontwikkel je een brede basiskennis van de vakgebieden die in elke onderneming voorkomen: economie, bedrijfseconomie, boekhouden, financiële rekenkunde, recht, marketing, projectmanagement en management en organisatie. Het ontwikkelen en schrijven van een ondernemingsplan is de rode draad tijdens deze cursus.

Voor wie?

De cursus Business Basics Finance is bedoeld voor iedereen die in zijn werk te maken heeft met cijfermatige en administratieve processen. De hbo-cursus is toegankelijk voor cursisten met een economische achtergrond.

Onderwerpen cursus: ondernemingsplan en multidisciplinaire integratie

In deze cursus ga je aan de slag met een ondernemingsplan. Je schrijft dit plan met medestudenten voor een zelfgekozen onderneming. In dit ondernemingsplan komen vrijwel alle vakgebieden aan bod waar je in een onderneming mee te maken krijgt. Het schrijven van het ondernemingsplan laat je over de grenzen kijken van je eigen discipline. Dit samenkomen van meerdere invalshoeken in een ondernemingsplan wordt multidisciplinaire integratie genoemd. Tijdens deze cursus doe je basiskennis op van de verschillende vakgebieden en deze kennis verwerk je in je ondernemingsplan.

Studieduur en studiekosten

De cursus start op dinsdag 1 september of zaterdag 5 september 2020. De colleges zijn op dinsdag- en donderdagavond of op zaterdag. De opleiding duurt 5 maanden en bestaat uit 2 blokken van 10 weken. De studiebelasting is gemiddeld 20 uur per week inclusief college-uren. Het college- en examengeld bedraagt € 2.100. De kosten voor studieboeken bedragen ongeveer € 250. Na inschrijving ontvang je een factuur per post.

Toelating

Deze cursus is op hbo-niveau. Daarom heb je minimaal een mbo-4-, havo- of vwo-diploma en enige jaren werkervaring nodig. Ook zijn enkele jaren werkervaring op financieel economisch gebied een vereiste.

Inschrijven

Schrijf je in voor de cursus Business Basics Finance via de inschrijfbutton op deze pagina. Bij het inschrijven moet je een kopie van je paspoort of ID-kaart uploaden, naast een kopie van je hoogst behaalde diploma. Een kopie van je rijbewijs wordt niet geaccepteerd.
Let op! Ben je al HvA student? Schrijf je dan in via www.minoren.hva.nl.

Wil je nog verder studeren?

Ga dan voor een waardevol hbo-diploma en bekijk onze deeltijd bacheloropleiding Finance & Control. De onderwerpen uit deze cursus komen ook voor in de bacheloropleiding. Heb je de HvA-cursus Business Basics Finance succesvol afgerond? Dan krijg je hier een vrijstelling voor.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 4 juni 2020