Hogeschool van Amsterdam
 

Arbeidstransitie

Vrijwel dagelijks zijn er nieuwsberichten over veranderingen op de arbeidsmarkt. Denk aan vergrijzing, ‘the war of talent’, versoepeling van het ontslagrecht of de toename van het aantal zelfstandigen. In de cursus Arbeidstransitie staan deze uitdagingen voor HR in het omgaan met deze transities op de arbeidsmarkt centraal. Je krijgt een inkijk in de wereld van de actuele vraagstukken en gaat zelf op zoek naar beleid dat wel of niet goed werkt. Bovendien ontwikkel je een visie op actuele HR-vraagstukken en toekomstig HR-beleid.

Voor wie?

De cursus Arbeidstransitie is bedoeld voor iedereen die wil leren hoe je effectief kunt inspringen op de huidige ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

Onderwerpen cursus: strategisch HR en arbeidsmarkttransities

Tijdens de cursus leer je strategisch denken over de HR-rol in een organisatie en ook onderzoek naar het speelveld van HR staat centraal. Hierbij wordt een aantal thema’s uitgediept, zoals de impact van technologische ontwikkelingen, flexibilisering van de arbeidsmarkt of de consequenties van veranderende wet- en regelgeving. De volgende leerdoelen komen aan bod:

  • De consequenties van de economische, technologische, juridische, maatschappelijke en demografische ontwikkelingen voor de factor arbeid analyseren.
  • De gevolgen van bovenstaande ontwikkelingen beschrijven voor de eigen organisatie.
  • Deze ontwikkelingen in acht nemend, de organisatiestrategie vertalen naar een strategische HR-agenda.
  • Op basis van deze HR-agenda een HR-beleid dat onder druk staat evalueren.
  • Een voorstel voor beleidsverbetering schrijven.

Binnen deze cursus voer je diverse opdrachten uit, waaronder een arbeidsmarktanalyse, HR-visie, beleidsevaluatie, beleidsnota en portfolio.

meerwaarde cursus Arbeidsmarkttransities

Studieduur en studiekosten

De cursus start op 4 februari 2020. De colleges zijn op dinsdag- en donderdagavond of op zaterdag. De cursus duurt 5 maanden en bestaat uit 2 blokken van 10 weken. De studiebelasting is gemiddeld 20 uur per week inclusief college-uren. Het college- en examengeld bedraagt € 2.100. De kosten voor studieboeken bedragen ongeveer € 250.

Toelating

Deze cursus is op hbo-niveau. Daarom heb je minimaal een mbo-4-, havo- of vwo-diploma en enige jaren werkervaring nodig. Basiskennis van Human Resource Management is een vereiste.

Inschrijven

Schrijf je in voor de Arbeidstransitie cursus via de inschrijfbutton op deze pagina. Bij het inschrijven moet je een kopie van je paspoort of ID-kaart uploaden, naast een kopie van je hoogst behaalde diploma. Een kopie van je rijbewijs wordt niet geaccepteerd.
Let op! Ben je al HvA student? Schrijf je dan in via www.minoren.hva.nl.

Wil je nog verder studeren?

Wil je niet alleen deze cursus op hbo-niveau volgen, maar ook je hbo-diploma halen? Ga dan voor onze deeltijd bacheloropleiding Human Resource Management. De onderwerpen uit de cursus Arbeidstransitie komen ook aan bod in deze deeltijdopleiding. Als je bij ons de cursus Arbeidstransitie succesvol hebt afgerond, kun je hiervoor een vrijstelling aanvragen.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 17 december 2019