kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

Kijk! Een gezonde wijk op Innovation Expo 2016

Fieldlabproject uit Nieuw -West presenteert innovatief onderzoek

29 mrt 2016 08:41 | Urban Management

Zeven hogescholen tonen tijdens de Innovation Expo 2016 voorbeelden van innovatief praktijkgericht onderzoek op 14 april in Amsterdam Eye. De opening van de Expo wordt gedaan door premier Mark Rutte.

De Vereniging Hogescholen en Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek SIA werken samen om praktijkgericht onderzoek aan hogescholen te promoten op de Innovation Expo 2016, op 14 april te Amsterdam. Hogescholen zijn een belangrijk onderdeel van de kennis- en innovatieketen. Lectoren, docenten en studenten werken samen met bedrijven (veelal MKB), instellingen en overheid, in praktijkgericht onderzoek, aan oplossingen voor maatschappelijke problemen. Hogescholen zijn op een groot aantal thema’s actief op het gebied van stadsinnovatie: van gezondheid tot duurzaamheid, van data tot technologie.

Meer informatie over de Innovation Expo en aanmelden

Meer informatie over het project Kijk! Een gezonde wijk in fieldlab Nieuw-West