Hogeschool van Amsterdam

kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

BOOT seminar 'De stad als leeromgeving'

11 apr 2017 17:17 | BOOT

Op donderdag 1 juni 2017 (15:00-17:30) organiseert BOOT het seminar ‘De stad als leeromgeving’ in de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Tijdens dit seminar gaan we in op het belang van leren in en met de stad voor het onderwijs en hoe het organiseren van fysieke plekken in de stad daaraan kan bijdragen.

BOOT staat voor Buurtwinkels voor Onderwijs, Onderzoek en Talentontwikkeling en is een initiatief van de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Sinds de oprichting 9 jaar geleden heeft BOOT in samenwerking met partners in de stad structurele programma’s ontwikkeld, waarin jaarlijks gemiddeld 700 studenten vanuit een grote verscheidenheid van HvA-opleidingen actief zijn. BOOT heeft zich in de loop van de jaren gevormd tot een hybride leeromgeving waarin de verbinding en aansluiting tussen het onderwijs en lokale grootstedelijke vraagstukken uit Amsterdam centraal staan.

Welke werkwijze is hiervoor kenmerkend? Wat werkt en wat werkt niet? Is hieruit een specifieke BOOT-methode te herleiden? In de aanloop naar het 10-jarig bestaan van BOOT (de eerste BOOT-locatie startte in oktober 2008) willen we aan de hand van het delen van kennis en ervaringen met betrokkenen uit het onderwijs en de stad een stap maken in de beschrijving van deze BOOT-methode.

Dit doen we aan de hand van het uitlichten van mogelijke bouwstenen voor een krachtige en betekenisvolle leeromgeving, mede door de keynote Thieu Besselink (the Learning Lab). Daarnaast kijken we aan de hand van vergelijkbare initiatieven van andere hogescholen en universiteiten in het land hoe de verwevenheid tussen stad en onderwijs kan bijdragen aan het opleiden van toekomstige professionals.

Praat en bouw mee aan de stad als leeromgeving!

PROGRAMMA
Definitief programma volgt

DATUM EN TIJD
Donderdag 1 juni 2017
15:00-17:30

LOCATIE
Openbare Bibliotheek Amsterdam
Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam