Hogeschool van Amsterdam

kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

mw.  drs. M.E. Dinjens (Marlies)

Communicatiemedewerker/Onderzoeker

Marlies Dinjens is communicatiemedewerker van het Lectoraat Crossmedia. Daarnaast werkt ze mee als onderzoeker voor het Fieldlab SAX-project in de Amsterdam Arena. Voor het Lectoraat is ze verantwoordelijk voor de externe en interne communicatie en maakt ze onder andere een podcast met de medewerkers.

Dinjens werkte als docent binnen de HvA bij verschillende opleidingen. Bij HBO-ICT was ze verantwoordelijk voor het programma voor het vak Nederlands binnen de deeltijdopleiding. Bij Communication & Multimedia Design (CMD) gaf ze Content, over het maken van content voor websites, en Maatschappij en Interactie, over beïnvloeding op internet. Bij de studie Sociaal Juridische Dienstverlening gaf Dinjens de vakken Beleidsmatig Schrijven en Rapporteren.

Haar loopbaan begon Dinjens in de journalistiek na een studie Geschiedenis en  Journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen en de Humboldt-Universität zu Berlin. Ze werkte onder andere voor de Volkskrant, Het Parool, NRC Handelsblad, Spits en Metro. Samen met onderzoeksjournalist Stan de Jong schreef Dinjens De vlucht van een paradijsvogel, dat in 2013 verscheen bij uitgeverij Meulenhoff. Dit non-fictie boek vertelt het verhaal van Hannie de Rijke, die een vliegramp overleefde in voormalig Nederlands Nieuw-Guinea. Aan de hand van archiefonderzoek, talloze interviews en onderzoek in West-Papoea reconstrueerden de auteurs het verhaal.