Hogeschool van Amsterdam

kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

Het kenniscentrum CREATE-IT

Het kenniscentrum CREATE-IT richt zijn onderzoek op het ontwikkelen van nieuwe digitale technologieën en media en de toepassing daarvan in de grootstedelijke samenleving. Zo willen wij bijdragen aan de verbetering van de kwaliteit van leven en de druk op onze planeet verkleinen. Deze ambitie vraagt om een stevige verbinding tussen onderwijs, praktijkgericht onderzoek en de beroepspraktijk.

Interdisciplinair netwerk

Het kenniscentrum CREATE-IT is een interdisciplinaire netwerkorganisatie die zijn onderzoek heeft gebundeld in acht lectoraten: Crossmedia, Digital Life Centre, Fashion Research & Technology, Network Cultures, Play and Civic Media, Responsible IT, Urban Analytics en Visual Methodologies. Een lectoraat richt zich op een specifiek impactgebied, zoals fashion of digital life, of heeft een focus op methoden en technologische ontwikkelingen. Lectoren hebben een belangrijke rol als (inter)nationaal gewaardeerde autoriteiten, diep geworteld in relevante netwerken. Door de ontwikkeling van minoren, masterprogramma’s en afstudeertrajecten leveren de lectoraten een belangrijke bijdrage aan de opleiding van de professionals van de toekomst.

Impact Networks

Om een sterke band te creëren tussen het onderzoek en de regio Amsterdam is het kenniscentrum CREATE-IT penvoerder van het Amsterdam Creative Industries Network . Het Amsterdam Creative Industries Network (ACIN) initieert vernieuwende samenwerkingen tussen hogescholen, bedrijfsleven en samenleving. Zoals Campus Amsterdam, die campussen, living labs en innovatiedistricten in de metropoolregio Amsterdam bij elkaar brengt onder één noemer. Met dit initiatief zorgt ACIN voor een sterke internationale profilering van de regio als dé campus van de wereld, crossovers tussen de partijen, en de mogelijkheid tot gezamenlijke acquisitie. Met de Knowledge Mile verbindt het kenniscentrum CREATE-IT onderzoek aan de directe omgeving van de HvA.