Hogeschool van Amsterdam

kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

Amsterdam Creative Industries Network

Amsterdam Creative Industries Network (ACIN) initieert vernieuwende samenwerkingen tussen hogescholen, bedrijfsleven en samenleving. Deze samenwerkingen zijn altijd gebaseerd op urgente grootstedelijke vraagstukken in de metropoolregio Amsterdam. Zo versterken wij de wisselwerking tussen onderwijs en praktijkgericht onderzoek.

ACIN is het landelijke Centre of Expertise voor de creatieve industrie en digitale technologiesector, en is in 2013 opgericht door de Hogeschool van Amsterdam, de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en Hogeschool Inholland. Sinds de oprichting heeft ACIN vernieuwende samenwerkingen geïnitieerd, waaronder de Knowledge Mile, de Digital Society School en Campus Amsterdam.

Daarnaast heeft ACIN Creative Tech Labs opgericht, die inmiddels zelf zijn uitgegroeid tot belangrijke netwerken in deelgebieden van de creatieve industrie en digitale technologiesector.

Over de initiatiefnemers

Amsterdam Creative Industries Network verbindt studenten en onderzoekers van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, Hogeschool Inholland en de Hogeschool van Amsterdam. Deze onderwijsinstellingen zijn de grootste aanbieders van opleidingen binnen de creatieve industrie en de ICT-sector. Op 10 locaties facilliteren zij 33 opleidingen voor 13.000 studenten. Daarnaast werken 20 lectoren - samen met het onderwijs, bedrijfsleven en maatschappelijke instellingen - aan praktijkgericht onderzoek.

Meer weten over Amsterdam Creative Industries Network?

Bezoek de website van Amsterdam Creative Industries Network voor meer algemene informatie. De bedrijfspagina op LinkedIn geeft meer informatie over de lopende projecten. De links staan rechts bovenin.

mw.  D.M.C. van Ratingen (Dominique)

Programmamanager Amsterdam Creative Industries Network

d.m.c.van.ratingen@hva.nl
Bekijk profiel