Hogeschool van Amsterdam

kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

Openbare verdediging Riemer van Rozen en mini-symposium game design & development

proefschrift 'Languages of Games and Play: Automating Game Design & Enabling Live Programming'

Evenement

Op woensdag 19 februari 2020 om 10:00 uur verdedigt Riemer van Rozen zijn proefschrift “Languages of Games and Play: Automating Game Design & Enabling Live Programming” in de Agnietenkapel, Oudezijds Voorburgwal 229 in Amsterdam.

Sinds 2011 werkt Riemer samen met collega’s, bedrijven en kennisinstellingen aan toegepast onderzoek naar programmeertalen en gereedschappen die de softwareontwikkeling versnellen en de softwarekwaliteit verbeteren. Zijn onderzoek richt zich op generieke oplossingen voor domein-specifieke talen en live programmeeromgevingen in het algemeen en geautomatiseerd game design in het bijzonder.

Riemer is in 2015 gestart met zijn onderzoek bij het lectoraat Play & Civic Media van de Hogeschool van Amsterdam. Als gastonderzoeker heeft hij zijn onderzoek uitgevoerd bij de Software Analyse & Transformatie (SWAT) groep van Centrum Wiskunde en Informatica (CWI). Het promotietraject valt echter bij de Universiteit van Amsterdam.

Beoogt promotor is: Prof. Dr. Paul Klint (UvA en CWI) en beoogt copromotor is Prof. Dr. Tijs van der Storm (Rijksuniversiteit Groningen en CWI).

Riemer: 'Collega’s zijn van harte uitgenodigd voor mijn openbare verdediging. Direct erna organiseren we een mini-symposium bij Hotel Casa met een lunch, korte praatjes en drinks.

Meer informatie over het mini-symposium vind je op de website.

Graag vooraf registreren via deze link.

Datum

Startdatum 19 feb

Tijd

10:00 - 15:30 uur