kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

Food For Thought – Media Architecture Biënnale2020

Lunchpresentatie in samenwerking met de Faculteiten Techniek en Digitale Media & Creatieve Industrie

Evenement

De Media Architecture Biënnale is een toonaangevend internationaal evenement voor iedereen die geïnteresseerd is in de relatie tussen de stad en het gebruik van digitale media - van interactieve schermen in de publieke ruimte tot smart city apps. We zijn trots en blij dat de Hogeschool van Amsterdam host is voor de editie van 2020.

Graag nodigen wij jou uit voor de Food for Thought op 12 november a.s. van 12.00 - 13.00 in het BPH00B01. Met het organiseren van de Media Architecture Biënnale wil de HvA een ‘community of practice’ aanjagen van docenten, professionals, onderzoekers, opdrachtgevers, beleidsmakers en studenten die vorm gaan geven aan de stad van de toekomst. Een stad waarin de ervaring van fysieke ruimtes en de organisatie van de stedelijke infrastructuur onlosmakelijk verbonden zijn met de opkomst van digitale media en online platforms. Want voor het oplossen van grootstedelijke vraagstukken is samenwerking essentieel. Ruimtelijk ontwerpers, product-designers, interaction-ontwerpers, beleidsmakers en andere professionals zullen elkaars expertise steeds vaker nodig hebben om tot oplossingen te komen.

In deze sessie vertelt Frank Suurenbroek, lector Bouwtransformatie bij de Faculteit Techniek over het project Responsieve Public Spaces, een verkenning naar de inzet van interactieve technologie in het ontwerp van de openbare ruimte dat begin 2019 werd afgerond - en waarbij de ArenA Boulevard als testcase fungeerde. Vele studenten, waaronder die van CMD, zijn hierbij vanuit het onderwijs betrokken geweest.

Martijn de Waal zal meer vertellen over media architectuur en de biënnale, en nodigt docenten, studenten en onderzoekers graag uit om mee te doen aan de Media Architecture Biënnale (MAB2020). Wil je weten hoe? Kom naar de Food for Thought.

Programma:

12.00 – 12.10 Welkom met broodje

12.10 – 12.35 Designing Responsive Public Spaces door Frank Suurenbroek

12.35 – 13.00 Media Architecture Biënnale door Martijn de Waal

Wil je alvast meer informatie hebben over het internationale media-architectuurnetwerk, kijk op www.mab20.org