Lubna Medema-Baroud

Testimonial

Lubna Medema-Baroud, rechts, winnaar van de verkiezing HvA-docent van het jaar 2017 bij de Faculteit Maatschappij en Recht

Lubna maakte vorig jaar de overstap van een klein advocatenbureau naar de HvA. Die overstap vond zij spannend, maar nu kijkt ze met een stralende blik terug op het afgelopen jaar.

‘’Ik heb het gevoel dat ik hier echt mijzelf kan zijn‘’

Lubna Medema-Baroud, parttime-docent strafrecht, bestuursrecht en mensenrechten - Hogeschool van Amsterdam

Wat zocht je in deze nieuwe functie?

"Voordat ik in de advocatuur begon, vroeg ik mij al af of ik niet iets met onderzoek en onderwijs moest doen. Ik had het heel erg naar mijn zin bij het advocatenbureau, hele lieve collega’s. Maar de zaken werden telkens groter en moesten sneller afgehandeld worden. Ik vind het juist leuk om dieper in te gaan op juridisch-technische aspecten en om een zaak te evalueren." Ze dacht dat te vinden in het onderwijs. "Natuurlijk vind ik het leuk om de diepte in te gaan met de stof, om te evalueren en dat we het kunnen hebben waarom iets zo is, maar ik merkte dat ik het contact met de studenten het leukste vind!"

Van klein naar massa?

Groot vindt ze de HvA wel, maar massaal in de zin van onpersoonlijk is het in het geheel niet. "Ik had een hele fijne werkgever en ik vond het heel spannend om over te stappen. Maar ik vind het hier zó leuk, iedereen is zó behulpzaam. Er wordt echt de tijd voor je genomen. Ik heb het gevoel dat ik hier echt mijzelf kan zijn, ook al zit je hier in een grote lerarenkamer. Ik ging eigenlijk van een kleine familie naar een grote familie’."

Summerschool

Het schooljaar is nu ten einde, wat hertentamens daargelaten, maar Lubna gaat door. Ze geeft nu gedurende twee weken les in ‘Human rights’ aan buitenlandse studenten bij de AUAS Summerschool. "Ik werk maar drie dagen, maar eigenlijk is het te leuk."

Jaarlijks organiseren ASVA Studentenunie en de centrale medezeggenschapsraad de Docent van het Jaar-verkiezing. Deze verkiezing brengt goed docentschap onder de aandacht en zet alle favoriete docenten in het zonnetje. Studenten stemmen op hun favoriete leraar waarna een jury de colleges van deze faculteitswinnaars volgt en daarna besluit wie gekroond wordt tot dé HvA-Docent van het Jaar.

Lees ook het interview van Lennart Bolwijn van Folia