Hogeschool van Amsterdam

Felix Schot

Testimonial

Felix Schot (rechts) winnaar van de verkiezing HvA docent van het jaar 2017 bij de faculteit Gezondheid

"Grappigste, leukste, beste docent Fysiotherapie." zegt een student over Felix. Zelf zegt hij: "Ik vind het leuk om jonge collega’s op te leiden en ze te begeleiden in de keuzes die ze zelf moeten maken met patiënten.”

“Sfeer vind ik altijd een belangrijke factor om ergens te werken”

Felix Schot, docent Fysiotherapie bij Faculteit Gezondheid - Hogeschool van Amsterdam

GOED TE COMBINEREN

Felix werkt naast zijn docentschap als fysiotherapeut in het werkveld. Deze twee functies vindt hij de ideale combinatie. “Ik werkte al 7 jaar fulltime in het werkveld en was op zoek naar een nieuwe uitdaging. Toen kwam parttime lesgeven op mijn pad en dit doe ik nu al 7 jaar met veel plezier. Het is een perfecte mix tussen het werkveld en het aanleren van je vak dat je zo leuk vindt aan toekomstige collega’s. De functies zijn goed te combineren want er zijn duidelijke afspraken over de werkdagen."

BELANGRIJKSTE LES

“Ik leer de studenten dat er veel komt kijken vóórdat je gaat behandelen. Mensen kunnen direct een afspraak maken bij een fysiotherapeut. Dat betekent dat je een grote verantwoordelijkheid hebt in de diagnostiek. Soms blijkt dat de klacht niet bij ons hoort en dat het beter is om door te verwijzen naar de huisarts. Ik gebruik mijn eigen ervaringen in de les om de studenten een zo breed mogelijk beeld te geven wat je wel en niet moet doen. Om ze te laten voelen dat het belangrijk is om te weten wat de beste interventie is voor deze klacht.”

SFEER

"Sfeer vind ik altijd een belangrijke factor om ergens te werken. In mijn praktijk heb ik wel een team, maar daar werk ik meer solistisch. Op de HvA werk ik veel samen met docenten, zodat je een uniforme les brengt. Ik heb veel leuke collega's die een werkdag altijd weer compleet maakt. En in plaats van één client heb ik een hele klas studenten voor mij.
Verder is de HvA een goede werkgever met mooie secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo kreeg ik de kans om een didactische aantekening te behalen bij HvA Academie. De toegevoegde waarde is dat je rugtas voor het lesgeven beter gevuld is waardoor je tijdens de les makkelijker kan switchen naar een andere werkvorm als de klas daar om vraagt.”

Jaarlijks organiseren ASVA Studentenunie en de centrale medezeggenschapsraad de Docent van het Jaar-verkiezing. Deze verkiezing brengt goed docentschap onder de aandacht en zet alle favoriete docenten in het zonnetje. Studenten stemmen op hun favoriete leraar waarna een jury de colleges van deze faculteitswinnaars volgt en daarna besluit wie gekroond wordt tot dé HvA-Docent van het Jaar.

Lees ook het interview van Lennart Bolwijn van Folia