Student aan het woord

Testimonial

Er zijn veel mogelijkheden om door te studeren na de opleiding. Ik heb gekozen voor de dubbele master European Public Health, momenteel doe ik het eerste jaar in Sheffield, Groot-Brittannië. Voor de specialisatie in mijn tweede jaar kan ik  kiezen uit 7 verschillende landen en richtingen, waardoor de master voor diverse studenten in het gezondheidsdomein interessant is.

Doordat ik binnen de opleiding Verpleegkunde veel kansen heb gekregen, biedt dit een goede start binnen de gezondheidszorg.

Danytza Berry - Honours student en cum laude afgestudeerd aan de bachelor Verpleegkunde

In deze opleiding ontmoet ik internationale studenten met verschillende achtergronden: artsen, verpleegkundigen, apothekers, economen, politici en professionals die al voor de World Health Organization hebben gewerkt.

De gezondheidszorg is enorm breed en inspirerend! Doordat ik binnen de opleiding Verpleegkunde veel kansen heb gekregen, biedt dit een goede start binnen de gezondheidszorg. Mede dankzij extra onderwijsmogelijkheden tijdens de studie ben ik er achter gekomen dat ik het interessant vind om niet alleen één mens beter te maken, maar gezondheid in breder perspectief aan te pakken.

Mijn interesse in de in de wereldgezondheidszorg werd vooral gewekt tijdens de minor Global Health en het zomerprogramma Global Health Challenges dat ik in de zomer erna volgde aan de Duke University in de V.S. Ik vind het inspirerend dat de gezondheidszorg naast het werk van verpleegkundigen en artsen nog verder gaat, want ook de aanpak van gezondheidsproblematiek is multidisciplinair. Daar sluit mijn master op aan.