Ondernemen doe je niet alleen

​In de rede gaat Ingrid Wakkee in op de veranderende aard van het ondernemerschap vanuit een social-embeddedness-perspectief. Ze gaat in op de toenemende populariteit van het zelfstandig ondernemerschap en bespreekt ook hoe de organisatie van het ondernemerschap verandert: ondernemingen blijven kleiner, worden meer experimenteel van karakter, werken meer samen maar overleven ook korter.

Deze ontwikkelingen vertaalt zij vervolgens naar drie onderzoekslijnen, te weten: collaborative entrepreneurship, entrepreneurial failure & recovery en entrepreneurship education & support.

Tot slot beschrijft zij hoe ze via het lectoraat en het Programma Ondernemerschap een bijdrage wil leveren aan de hogeschool en haar stakeholders.

Op dinsdag 5 september 2017 hield dr. Ingrid Wakkee, lector ondernemerschap aan de Hogeschool van Amsterdam, haar lectorale rede in Amsterdam. Ingrid Wakkee is lector ondernemerschap en coördinator van het HvA-brede Programma Ondernemerschap waarin praktijkgericht ondernemerschapsonderzoek en ondersteuning van ondernemerschap door HvA-medewerkers en studenten centraal staan.

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 5 september 2017

Publicatiedatum

sep 2017

Auteur(s)


Publicaties: