Hogeschool van Amsterdam

Studenten HvA adviseren lokale ondernemers tijdens SIM 2015

27 jan 2015 13:49 | Afdeling Communicatie

Amsterdam, 27 januari 2015 - Wat kunnen lokale Amsterdamse ondernemers verbeteren aan hun product? Is het een idee zelf een app te ontwikkelen? En inzet van social media – is dat nuttig? Tijdens de vijfde editie van Students in Motion (SIM) worden eerstejaarsstudenten van de Hogeschool van Amsterdam de stad in gestuurd. Hun belangrijkste doel? Kleine ondernemers en ambachtslieden helpen hun bedrijf, dienst of product naar een hoger niveau te tillen.

‘We laten 240 denktanks los op de stad’, legt projectleider Sander Hartog uit. Ruim 2.000 studenten zullen zich in de week van 2 februari 2015 buigen over vraagstukken uit het MKB. En daar is behoefte aan, zegt Hartog. ‘Kleine ondernemers zijn goed bezig met hun ambacht, maar hebben ze nog wel tijd voor ICT-vraagstukken? Marketing? Een goede website? Belangrijke zaken die veelal uitgesteld worden.’

‘De nieuwe makers’

Elk studententeam bestaat uit acht disciplines. De teams kiezen een buurt en gaan op zoek naar een mogelijke opdrachtgever. Zij richten zich een week lang op het vergroten van de naamsbekendheid, het verbeteren van een product of prototype, het bedenken van een mobiele applicatie of het bedenken van een strategie op het gebied van social media. Bedrijven kunnen zich aanmelden en een poster voor hun raam hangen om studenten te laten zien dat ze welkom zijn.

Aan het einde van de week worden de verschillende ideeën gepitcht aan de jury van SIM en aan de ondernemers voor wie de studenten aan de slag zijn gegaan. Een van de teams zal als winnaar uit de bus komen.

Over SIM

Project Students in Motion (SIM) maakt deel uit van het onderwijsprogramma bij HvA Digitale Media en Creatieve Industrie. Dit domein leidt studenten op tot professionals in de creatieve industrie. Tijdens SIM werken eerstejaarsstudenten van verschillende disciplines (Fashion, ICT, Media en Communicatie, Mediadesign) samen en maken zij kennis met innovatief onderwijs, de creatieve industrie en de stad Amsterdam.

SIM vindt in 2015 voor de vijfde keer plaats van 2 tot en met 6 februari 2015. Informatie is te volgen via www.studentsinmotion.nl , @hvasim en Facebook.

Neem voor meer informatie contact op met Sander Hartog, projectleider SIM via 06-21156126 en s.hartog@hva.nl en/of met Annemarie van Lankveld, hoofd communicatie DMCI via 06-57593762 en j.l.m.van.lankveld@hva.nl .