Hogeschool van Amsterdam

HvA en bedrijfsleven gaan samen omscholen in ICT

27 jan 2015 09:55 | Afdeling Communicatie

Toonaangevende IT-bedrijven, de gemeente Amsterdam, de Hogeschool van Amsterdam en Randstad Uitzendbureau slaan de handen ineen om circa tweehonderd hoogopgeleiden zonder werk voor te bereiden voor een carrière in de IT. Het project maakt deel uit van het door de Amsterdam Economic Board opgestelde regioplan Werk maken van Talent, waarin tien projecten worden uitgevoerd om op te leiden of om te scholen voor banen binnen kansrijke sectoren. Minister Asscher en de metropoolregio investeren samen 14 miljoen euro in het regioplan.

Make IT work! biedt geïnteresseerde hbo’ers en academici een opleidingstraject op maat van een half tot twee jaar. Het traject bestaat uit verschillende IT-modules verzorgd door de HvA, UvA en VU, gevolgd door masterclasses bij IT-bedrijven zoals onder meer CGI, IBM, Atos, HP, ING, KPN, Oracle, en Cisco.

“CGI is constant op zoek naar goed opgeleide IT-specialisten. Met het project Make IT work! worden professionals klaargestoomd volgens de laatste vereisten van de markt. Ze kunnen gelijk aan de slag bij uitdagende IT-projecten”, aldus Ron de Mos, Global Shell Business Unit Leader CGI.

In dit traject is er naast programmeren veel aandacht voor advies- en communicatievaardigheden en samenwerking. Kandidaten die het traject met succes afgerond hebben, beschikken daarna niet alleen over een goede en actuele opleiding, maar kunnen daarna aan de slag bij een van de deelnemende IT-bedrijven.

Hoogopgeleiden met een relevante achtergrond en interesse om een carrière in de IT
te starten komen in aanmerking voor het opleidingstraject. Een uitgebreid assessment
bepaalt of de kandidaat toe kan treden tot Make IT work!. Voor meer informatie kunt
u contact opnemen met kwartiermaker Janneke Hohmann: j.hohmann@hva.nl.