Hogeschool van Amsterdam

HvA sluit samenwerkingsovereenkomst met Kyushu University

10 mei 2012 17:25 | Afdeling Communicatie

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) gaat op de vakgebieden interactieve media en game-ontwikkeling samenwerken met de Japanse Kyushu Universiteit. Japan is een belangrijke speler in de creatieve industrie, met name waar het gaat om gaming en animatie. De komende jaren worden er studenten en docenten uitgewisseld tussen de twee instellingen en wordt er ook gezamenlijk onderzoek uitgevoerd.

In de week van 22-29 april 2012 bezocht een delegatie van het domein MCI van de HvA negen Japanse universiteiten. De missie van de delegatie was het opzetten van banden voor studentenuitwisseling en onderzoekssamenwerking. De delegatie had voornamelijk contact met faculteiten Media, Technologie, Informatica en Game Development. Ben Kröse, lector Digital Life, werd ter plekke uitgenodigd een presentatie te geven op een seminar voor Ambient Assisted Living. En bij de Nederlandse ambassade gaf Joris Dormans, docent-onderzoeker Game Development, een lezing voor Japanse gamebedrijven.

De samenwerkingsovereenkomst met de Kyushu Universiteit is het eerste resultaat van dit bezoek. Het gaat om een 'MoU' (Memorandum of Understanding) met de Faculty of Design van Kyushu University, waardoor uitwisseling van studenten mogelijk wordt.

De HvA-opleidingen Communication and Multimedia Design (CMD), Informatica, Technische Informatica en Game Development zijn betrokken bij de samenwerking. De uitwisselingsprogramma's zijn bestemd voor excellente studenten. Studenten die in aanmerking willen komen zullen dus goede resultaten moeten hebben. Daarnaast wordt er onder meer van ze verwacht dat ze een cursus Japans volgen, want de voertaal op de Kyushu University is Japans.