Hogeschool van Amsterdam

HvA tekent voor samenwerking met AjaxCampus

23 apr 2012 16:34 | Afdeling Communicatie
HvA levert steun aan AjaxCampus door beschikbaarstelling stagiairs

Op zondag 22 april ondertekende Jet Bussemaker, de rector van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) samen met Jacomine Ravensbergen, domeinvoorzitter Bewegen, Sport en Voeding een samenwerkingsovereenkomst met de AjaxCampus in de Amsterdam Arena. AFC Ajax en gemeente Amsterdam starten dit project om kwetsbare Amsterdamse jongeren een betere toekomst te bieden door hen te begeleiden in hun weg naar de arbeidsmarkt. De HvA biedt kennis en ondersteuning aan het project door stagiairs in te zetten. In de week van 14 tot 18 mei start de eerste groep met ongeveer 30 deelnemers op de AjaxCampus.

Betere toekomst

AFC Ajax richtte samen met de Gemeente Amsterdam de AjaxCampus op. De AjaxCampus stelt zich tot doel om jaarlijks 300 kwetsbare jongeren, met een leeftijd van 16 tot 24 jaar, een betere toekomst te bieden door ze te helpen aan een (bij)baan of een stageplaats. De jongeren leren hier naar zichzelf te kijken, zelfvertrouwen op te bouwen en zichzelf te motiveren. Het project draagt bij aan de sociale cohesie van de stad en zet daarnaast jonge Amsterdammers aan om te sporten.

Voetbaltraining en sociale vaardigheidstraining

Deelnemers krijgen gedurende drie maanden één dagdeel per week een uur voetbaltraining en daaropvolgend een sociale vaardigheidstraining. Na afloop van het programma krijgen de jongeren een (bij)baan of stageplek toegewezen om hun talenten te tonen aan een werkgever.

HvA en de AjaxCampus

De HvA biedt haar studenten de kans om werkervaring en onderzoeksvaardigheden op te doen op de AjaxCampus. De stagiairs die de HvA beschikbaar stelt, begeleiden de jongeren, organiseren sportevenementen, denken mee over het monitoren van het project en onderzoeken de effectiviteit van de aanpak van het project.

De gemeente Amsterdam en AFC Ajax gaven de stichting Axios op 14 maart 2012 de opdracht om de AjaxCampus op te richten en het project uit te voeren. De HvA ondersteunt Axios hierbij.