Hogeschool van Amsterdam

Start nieuwbouw Amstelcampus met buurtontbijt

26 mei 2011 13:50 | Afdeling Communicatie

De Hogeschool van Amsterdam bouwt op de kop van de Wibautstraat de Amstelcampus. Eind mei wordt gestart met de nieuwbouw die bij dit bouwproject hoort: de bouw van het Boerhaavegebouw en het Wibautgebouw. Dat viert de HvA met een buurtontbijt voor toekomstige gebruikers, de buurt en andere direct betrokkenen. Burgemeester Eberhard van der Laan zal bij deze gelegenheid spreken en deelnemen aan de openingsceremonie.

Nieuwbouw Amstelcampus

De nieuwbouw van de Amstelcampus bestaat uit het Boerhaave- Wibaut- en het Rhijnspoorgebouw. Op de Boerhaavelocatie wordt het domein Maatschappij en Recht gevestigd. Naast onderwijsvoorzieningen worden er op die locatie circa 154 studentenwoningen en een aantal sportvoorzieningen gerealiseerd. Het nieuwe Wibautgebouw wordt het onderkomen van domein Economie en Management. Onder het Wibautgebouw komt een grote (openbare) parkeergarage en achter het Wibautgebouw - aan de Van Musschenbroekstraat - worden circa 60 studentenwoningen gebouwd.

Voor alle gebouwen van de Amstelcampus geldt dat zij, naast goede voorzieningen voor onderwijs en onderzoek, ook andere faciliteiten bieden, zoals een sporthal, een fitnesscentrum, een parkeergarage, studentenwoningen, horecafaciliteiten en pleinen. Vanuit de Amstelcampus worden evenementen voor de buurt georganiseerd, vanuit cultureel en maatschappelijk perspectief. De start van de nieuwbouw is daarom een belangrijk moment voor de buurt, de stad en de HvA.

Buurtontbijt en ceremonieel moment

Het ontbijt start om 08.00 uur en wordt mogelijk gemaakt door de inzet van lokale ondernemers als Bakker Hartog, Slagerijk Onink, Van Velze's Chocolaterie en Bagels & Beans. Dan begint om 08:30 het ceremonieel moment waarbij de burgemeester van Amsterdam, Eberhard van der Laan betrokken is.

Pers is van harte welkom bij dit evenement op maandag 16 mei om 08.00 uur op het bouwterrein Boerhaave/Wibaut aan de Wibautstraat 3. Meer informatie over het programma vindt u op www.hva.nl/amstelcampus . U kunt ook bellen met Bureau Nieuwbouw op 020 - 595 39 29, of HvA persvoorlichting: 06-128 470 83.