Hogeschool van Amsterdam

HvA-studenten presenteren innovatieve ict-projecten

26 mei 2011 13:12 | Afdeling Communicatie

Woensdagavond 26 januari 2011 worden zes bijzondere innovatieprojecten van CREATE-IT applied research van de Hogeschool van Amsterdam gepresenteerd in TrouwAmsterdam . Het gaat om projecten die gerealiseerd zijn door het MediaLAB, Gamelab en Digital Life Lab van de HvA. Wetenschappelijk manager en lector CREATE-IT applied research Ben Kröse presenteert de avond.

Een van de projecten die worden gepresenteerd is het project Valdetectie. Met dit project wil het Digital Life Lab komen tot een automatisch alarmeringssysteem zodat er hulp ingeschakeld kan worden als een oudere na een val niet meer in staat is om zelf op te staan. In het Digital Life Lab is een complete ouderenwoning nagebouwd om onderzoek naar valdetectie te doen. Door de realiteit onder gecontroleerde condities na te bootsen proberen de onderzoekers en studenten een stapje verder te gaan dan de gemiddelde laboratoriumtests. Tijdens de presentatie wordt ingegaan op de eerste resultaten.

Het Digital Life lab is onderdeel van CREATE-IT applied research, het kenniscentrum dat zich sinds mei 2010 bezighoudt met onderzoek binnen de creatieve industrie, de media en de ICT-sector. Eerder werkte het Digital Life lab al aan zorgtoepassingen door te onderzoeken of ouderen advies accepteren van robots en door ouderenwoningen uit te rusten met diverse sensoren om zo te bepalen of zij 's nachts niet gingen dwalen.