Hogeschool van Amsterdam

HvA-project Students in Motion van start

26 mei 2011 13:13 | Afdeling Communicatie

Op maandag 31 januari 2011 geeft de voorzitter van het College van Bestuur UvA-HvA Karel van der Toorn het startsein aan 1800 eerstejaarsstudenten van de HvA voor de kick-off van de social media-projectweek Students in Motion . Multidisciplinaire studententeams maken in één week tijd filmpjes van dertig seconden, die iets in beweging zetten in Amsterdam waar de stad wat mooier of beter van wordt.

De projectweek maakt onderdeel uit van de onderwijsprogramma's van alle opleidingen van het HvA-domein Media, Creatie en Informatie. Dit HvA-domein leidt jonge mensen op tot professionals in de creatieve industrie en IT, en verzorgt de opleidingen Media, Informatie en Communicatie, Interactieve Media, Informatica, Technische Informatica en AMFI-Amsterdam Fashion Institute. De eerstejaarsstudenten van deze opleidingen vormen zelf multidisciplinaire teams met gebruik van social media en werken vervolgens één week lang aan het project Students in Motion .

De opdracht

De studenten krijgen de opdracht een beweging in en voor de stad Amsterdam te bedenken, te ontwerpen, te filmen en te presenteren. Die beweging kan van alles zijn: een flashmob bijvoorbeeld of een groep bewoners van een bepaalde straat of wijk die wordt aangesproken... bijna alles kan, zolang de studenten maar een bepaalde boodschap overbrengen en daarmee iets in gang zetten. Hiervoor maken zij gebruik van diverse social media (Twitter, Facebook, Hyves), apps, internet en e-mail. Ze bezoeken maatschappelijke organisaties in de wijken, diverse bedrijven en relaties uit de creatieve industrie en volgen aanvullende web-, werk- en hoorcolleges om hun opdracht goed uit te kunnen voeren. De studenten leren zo de verschillende opleidingen, de creatieve industrie én de stad Amsterdam beter kennen. Daarnaast leren zij te functioneren in een multidisciplinair team.

Op vrijdag 4 februari presenteren de studenten de eindproducten aan de stad Amsterdam, via een urban projection op het Kohnstammhuis. Dit multimediaal eindspektakel begint om 17.00 uur.

Terug naar het overzicht