Hogeschool van Amsterdam

Hogeschool van Amsterdam speelt met sportcongres in op de Nieuwe Sportconsument

26 mei 2011 13:15 | Afdeling Communicatie

De sporter in 2011 is anders dan die uit de vorige eeuw. 'Nieuwe' sportgroepen komen op en nemen in omvang toe: meer allochtone Nederlanders sporten, kinderen beginnen eerder en ouderen gaan langer door. Daarnaast heeft de nieuwe sportconsument andere maatstaven en wensen.

De opleiding Sport, Management en Ondernemen (SM&O) van de HvAstelt deze sportconsument centraal tijdens de 6e SM&O Summit, die op woensdag 27 april 2011 plaatsvindt in Amsterdam. De SM&O Summit is het congres waar professionals uit het sportieve en ondernemende werkveld bij elkaar komen om kennis over de laatste trends te delen. Vooraanstaande sprekers en interactieve inspiratiesessies geven invulling aan het thema 'de nieuwe sportconsument'. Voor sportorganisaties - groot en klein - een inspirerende topontmoeting om met succes te leren inspelen op de veranderende behoeften van de Nieuwe Sportconsument.

Onder leiding van de twee dagvoorzitters - cabaretiers n sportliefhebbers Viggo Waas en Peter Heerschop - start de SM&O Summit met een blik op de toekomst door Paul Schnabel, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) en volgens De Volkskrant één van de tien meest invloedrijke Nederlanders. Bob van Oosterhout, directeur sportmarketingbureau Triple Double en de man achter de Bavaria Babes, gaat in op de vraag hoe je als organisatie de Nieuwe Sportconsument kunt bereiken. Johan Wakkie, directeur van de Nederlandse Hockeybond, stelt de Nieuwe Sportconsument centraal in een praktijkcasus van één van de meest innoverende sportbonden in Nederland.

Daarnaast hebben congresdeelnemers keuze uit een tiental inspiratiesessies. Deze sessies bieden verdieping en variëteit, met inzet van onder anderen Simone Freling, manager van de Ajax Foundation; Bert Cocu, directeur van Emolife; Jan Kok van de KNVB en vele anderen.

Voor meer informatie over de SM&O Summit: www.smosummit.nl

Datum: woensdag 27 april 2011 Locatie: Hogeschool van Amsterdam, Domein Bewegen, Sport en Voeding, Dr. Meurerlaan 8, 1067 SM, Amsterdam Tijd: 13.00 - 19.00 uur inschrijven kan via: www.smosummit.nl .