Hogeschool van Amsterdam

Hogeschool van Amsterdam organiseert internationale conferentie over online video

26 mei 2011 13:52 | Afdeling Communicatie

Op 11 en 12 maart organiseert het Instituut voor Netwerkcultuur (INC) van de Hogeschool van Amsterdam de internationale conferentie Video Vortex #6 Beyond YouTube. De conferentie over online video vindt plaats in TrouwAmsterdam. INC presenteert daar ook het nieuwe boek Video Vortex Reader II: moving images beyond YouTube.

Lector Geert Lovink van INC opent de tweedaagse conferentie over de esthetiek van online video, platforms en standaarden, online video als politieke tool en online videokunst. Wat is online video en waarin verschilt het met tv en film? Gaat het bij online collecties om publieksparticipatie of om de livestream van een evenement?

Er zijn bijdragen van internationale onderzoekers, kunstenaars, ontwerpers en activisten onder wie Natalie Bookchin (USA), Andrew Clay (UK), Florian Cramer (Piet Zwart Instituut), Sandra Fouconnier (NIMk), Sam Gregory (USA), Nuraini Juliastuti (Indonesia), Koen Leurs (Universiteit Utrecht), Ben Moskovitz (Mozilla / NYU ITP), Michael Strangelove (University of Ottawa), Patrícia Dias da Silva (University of Lisboa) en Roel Wouters (One Frame of Frame).

Voorafgaand aan de conferentie, op donderdag 10 maart 2011, organiseert Beeld en Geluid in samenwerking met INC en NIMk een tweetal workshops om hands-on ervaring op te doen met online video in het Nederlands Instituut voor Mediakunst te Amsterdam.

Het volledige programma en een overzicht van alle sprekers staan op de website van INC . Kaarten zijn online te koop. Studenten krijgen korting (regulier dagticket: € 25,-, met korting: € 12,50; regulier tweedagenkaart: € 40,--, met korting: € 20,--).

Het Instituut voor Netwerkcultuur is een onderzoekscentrum voor nieuwe media van CREATE-IT applied research , verbonden aan het domein Media, Creatie en Informatie van de Hogeschool van Amsterdam. INC verzorgt al jaren evenementen en publicaties over onder meer Google, Wikipedia, urban screens en online video. Video Vortex #6 wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Stichting Innovatie Alliantie en de Mondriaan Stichting. De conferentie in Amsterdam is de zesde in de reeks.