Hogeschool van Amsterdam

Docent van het Jaar-verkiezing 2016

1 feb 2016 16:35 | Afdeling Communicatie

ASVA Studentenunie en de centrale medezeggenschapsraad organiseren dit jaar voor de zevende keer op rij de Docent van het Jaar-verkiezing, omdat iedere student baat heeft bij goed docentschap. Voor welke docent kom jij ’s ochtends vroeg je bed uit? Grijp je kans om je favoriete docent in het zonnetje te zetten!

Hoe werkt het?

Tussen 4 en 10 februari kunnen studenten via www.hva.nl/docentvanhetjaar stemmen op hun favoriete docent!

Over de Docent van het Jaar-Verkiezing

De HvA en de ASVA vinden goed onderwijs en goed docentschap belangrijk. Deze verkiezing brengt dat onder de aandacht en zet alle favoriete docenten in het zonnetje. Bij het stemmen krijgen studenten de gelegenheid om een opmerking achter te laten, welke naar desbetreffende docent worden verstuurd.

Na de stemperiode worden, door weging, de winnaars per faculteit bekendgemaakt. Een jury, bestaande uit een student van iedere faculteit, bezoekt vervolgens de colleges van deze faculteitswinnaars en besluit daarna wie van de 7 gegadigden gekroond wordt tot dé HvA-Docent van het Jaar 2016. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de onderwijsconferentie op 7 april. Je kunt hier bij zijn door je te zijner tijd aan te melden!

De Docent van het Jaar-Verkiezing is zeker geen populariteitsverkiezing. Voorgaande edities hebben bewezen dat studenten kritisch zijn en op inhoudelijke gronden hun keuze maken. De jury was dan ook elk jaar vol lof over alle genomineerden. Om te voorkomen dat jaarlijks dezelfde docenten winnen, worden faculteitswinnaars voor vier jaar uitgesloten. Een aantal docenten heeft zelf aangegeven niet deel te willen nemen aan de verkiezing. In de bijlagen is te vinden welke docenten niet verkiesbaar zijn en welke spelregels gehanteerd worden.

Vragen of opmerking? Neem contact op met Vivianne de Vries via e-mail of 020 622 5771.