Hogeschool van Amsterdam

Lectorale rede: dr. Frederique Paulus

Kwaliteit van intensive care zorg - 'Wij gaan goed voor u zorgen'

Lectorale rede

Jaarlijks worden ongeveer 80.000 patiënten behandeld op de ruim 80 intensive care–afdelingen in Nederland. Op een intensive care-afdeling worden vitale functies bewaakt en meestal zelfs overgenomen. Bij de meeste patiënten is voor kortere of langere tijd kunstmatige beademing noodzakelijk. Kunstmatige beademing is effectief en soms zelfs levensreddend maar is in het geheel niet zonder risico’s.

Lector Critical Care Frederique Paulus gaat in haar rede in op de uitdagingen die de interprofessionele teams op de Intensive Care hebben ten aanzien van de luchtweg- en beademingszorg. Zij zal proberen te schetsen wat ‘Wij gaan goed voor u zorgen’ op een Intensive Care betekent. Het bijzonder lectoraat Critical Care is ingesteld in samenwerking met het Amsterdam UMC locatie AMC.

Op dinsdag 4 juni 2019 om 16.00 heeft dr. Frederique Paulus, lector Critical Care, aan de Hogeschool van Amsterdam, haar lectorale rede uitgesproken in de Kohnstammzaal van het Kohnstammhuis aan de Wibautstraat 2-4 te Amsterdam. 

Download de publicatie

Bekijk hier de Video

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 6 juni 2019