Diversity Week

Evenement

Diversity Day is een dag van verbondenheid. Dat vieren we niet alleen deze dag, maar de hele week met verschillende (en uiteraard diverse) activiteiten op elke campus.

Op 3 oktober is het weer zover: de dag waarop heel Nederland in het teken staat van diversiteit en inclusie. Maar voor zo’n brede, gemêleerde hogeschool als de onze, is één Diversity Day eigenlijk niet genoeg.
Daarom start de Hogeschool van Amsterdam op 3 oktober met Diversity Week!

Diversity Week is natuurlijk een feestelijke week, maar we vergeten niet dat er ook werk aan de winkel is. Problemen en tegenstellingen die in de samenleving spelen, zien we vanzelfsprekend ook terug op de HvA. Alle HvA campussen dragen daarom uit dat ze een gezamenlijke verantwoordelijkheid dragen om ervoor te zorgen dat iedere student en medewerker zich binnen de hogeschool welkom, thuis, uitgedaagd en veilig voelt én gelijke kansen krijgt.

Dinsdag 3 oktober
DIVERSITY DAY:
LET’S DISAGREE TO DISAGREE

Het is dé zin waarmee veel discussies tot een onbevredigend einde komen: ‘Let’s agree to disagree’. Tijdens Diversity Week willen we juist dat het gesprek doorgaat, dat we met elkaar blijven praten en vooral naar elkaar blijven luisteren. Wat moet er veranderen in de maatschappij? En wat kan er beter op de HvA. We horen graag hoe jij hier over denkt!
Locatie: Amstelcampus


Woensdag 4 oktober
MORE PROBLEMS, MORE MONEY…?

‘Go woke, go broke’, hoor je weleens. Maar is dat wel zo? Hoe gaan grote bedrijven om met gevoelige maatschappelijke thema’s? En op welke manier zorgen ze ervoor dat ze een focus op diversiteit juist in hun voordeel gebruiken? En hoe ethisch is dat eigenlijk? Op de Businesscampus, faculteit Business en Economie, gaan we het niet alleen hebben over de morele, maar vooral ook de zakelijke kanten van diversiteit.
Locatie: Corry Tendeloohuis, Fraijlemaborg 133

Donderdag 5 oktober
MORE THAN (A) MOVEMENT

Niet iedere leerling voelt zich thuis in een gymles, gezonde voeding is niet voor iedereen hetzelfde en de wereld van sport vraagt om inclusieve managers. Hoe ga je daar als gymleraar, diëtist of manager mee om? Op de Sport- en voedingscampus, faculteit Bewegen, Sport en Voeding, praten we over vitaliteit voor iedereen: op de faculteit, in de stad en in ons werkveld. Kom ook en geef handen aan deze beweging! Keynote: Zoë Papaikonomou, schrijfster ( boek De Inclusiemarathon - 2021), onderzoeksjournalist en docente.
Locatie: Dr. Meurerhuis, Dr. Meurerlaan 8

Vrijdag 6 oktober
CARE FOR THE BOOK, NOT THE COVER

Het is een cliché, maar dat is het niet voor niets: ‘Don’t judge a book by its cover.’
Nog veel te vaak be- en veroordelen we mensen op basis van wat we zien, zonder dat we hen ooit gesproken hebben. Op de Gezondheidscampus, faculteit Gezondheid, gaan we de confrontatie met onze vooroordelen aan.
Locatie: Nicolaes Tulphuis, Tafelbergweg 51

Van studenten tot medewerkers en andere belangstellenden: de Diversity Week op de HvA is echt voor iedereen. De verschillende faculteiten heten je dan ook van harte welkom!

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 26 september 2023

Datum

Startdatum 03 okt
Einddatum 06 okt

Tijd

08:30 uur