Hogeschool van Amsterdam

Metropolitan Conference Green Logistics

Impact en uitdagingen van de logistieke sector in Metropoolregio Amsterdam.

Evenement

Met de haven van Amsterdam, de Zaanse industrie, de luchthaven Schiphol en de Greenport Aalsmeer heeft de Metropoolregio Amsterdam een trotse industriƫle en logistieke geschiedenis. De jarenlange verbinding met de hele wereld heeft de metropool gevormd. Dit biedt veel kansen, maar succes heeft ook een keerzijde: overlast voor bewoners en milieu, congestie in de lucht, weg, spoor en water. Het is dus tijd voor slimmer en schoner vervoer om zo de metropool te versterken. Daarom nemen wij de sector onder de loep, van mainport logistiek tot urban en city logistics.

Het logistieke succes van de Metropoolregio Amsterdam heeft een keerzijde: er is overlast voor bewoners en milieu en het luchtruim, de wegen en het water raken verstopt. Daarom wordt de logistieke sector onder de loep gelegd en gekeken hoe het vervoer slimmer en schoner kan. 

Samen met onder meer de lectoraten Mainport Logistiek en Psychologie van een Duurzame Stad van de HvA bespreken deelnemers tijdens de metropolitan conference Green Logistics de impact van logistiek op de Metropoolregio Amsterdam.

Sprekers HvA

Dick van Damme, lector Mainport Logistiek

Programma

Donderdag 20 juni 09.30 - 16.30 uur
Locatie : RAI Hal 4
Meer informatie en aanmelden

Contactpersoon HvA: Dick van Damme (Urban Technology)

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 11 juni 2019