Hogeschool van Amsterdam

E-Mobility: Getting smart with data

Onderdeel van de urban conference Getting Around Smart

Evenement

Hoe moet de publieke laadinfrastructuur er uit zien? Hoe worden laadpalen het meest effectief gebruikt en hoe kunnen we het financieren? Het lectoraat Energie en Innovatie van de HvA deelt de resultaten van 5 jaar onderzoek naar e-mobility en verrijkt de kennis van professionals met concrete instrumenten voor het ontwikkelen van de publieke laadinfrastructuur.

Koploper elektrische mobiliteit

Nederland is wereldwijd één van de koplopers op het gebied van elektrische mobiliteit. Sinds 2011 werken nationale en lokale overheden aan het uitbreiden van de publiek toegankelijke laadinfrastructuur. De HvA werkte de afgelopen vier jaar samen met vele partners aan het project Intelligente Datagedreven Optimalisatie van Laadinfrastructuur (IDO-laad).

Unieke dataset

Wat in 2013 begon met het verzamelen van laaddata van de steden Den Haag, Utrecht, Rotterdam en Amsterdam (G4) en de Metropoolregio Amsterdam Elektrisch (MRA-E) is uitgegroeid tot een unieke dataset waar ook de onderzoeksprojecten U-Smile, SEEV4-City, Flexpower en Simulaad gebruik van maken.

Sprekers HvA

  • Robert van den Hoed – Lector Energy and Innovation AUAS
  • Rick Wolbertus – PhD candidate TU Delft
  • Youssef El Bouhassani – Lecturer artificial intelligence AUAS
  • Simone Maase – Project manager E-Mobility AUAS
  • Jan Cappelle – Professor Energy and Automation KU Leuven

Programma

Dinsdag 18 juni 13.30-16.30 uur
Circl,  Gustav Mahlerplein 1B
Meer informatie en aanmelden

Deze breakout maakt deel uit van de urban conference Getting Around Smart. Who's Driving the Digital Revolution? van 9.30-16.30 uur. 

Contactpersoon HvA: Simone Maase (Urban Technology)

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 23 mei 2019