Hogeschool van Amsterdam

Fablearn onderwijsconferentie 2018

Driedaags evenement ism. Maker Faire Eindhoven

Evenement

Maakonderwijs krijgt op steeds meer scholen in het primair en voortgezet onderwijs een plek. Van (toekomstige) leraren vraagt dat nieuwe kennis en vaardigheden. Wat wil je met maakonderwijs bereiken? Hoe ontwikkel je creativiteit bij kinderen? Welke opdrachten horen daarbij? Wat vraagt dat aan begeleiding?

HvA maakt de makers

Tijdens de FabLearn Onderwijsconferentie in Eindhoven laten studenten, docenten en onderzoekers van de Hogeschool van Amsterdam zien hoe zij vanuit verschillende disciplines samenwerken aan het ontwerpen van ‘makersdidactiek’. 

Van vrijdag 28 september t/m zondag 30 september vindt de eerste nederlandse editie van FabLearn Onderwijsconferentie & Maker Faire Eindhoven plaats. Tijdens de Fablearnconferentie en op de faire vind je makers, kunstenaars, uitvinders, workshops, internationale sprekers, masterclasses en expert sessies. FabLearn is voor iedereen uit onderwijs, beleid en wetenschap om kennis te maken met maakonderwijs, hands-on aan de slag te gaan en ervaringen uit te wisselen. 

Hogeschool van Amsterdam

De Hogeschool van Amsterdam is tijdens de conferentie goed vertegenwoordigd. Bij de HvA Stand gaan onderzoeker Loes Bogers en docent Shirley Niemans met bezoekers in gesprek over de minor Makerslab, de minor Maakonderwijs (i.o) en het onderzoek Maakplaats 021. Ook deelt hoofddocent Onderzoekend en ontwerpend leren Monique Pijls haar kennis over maakonderwijs en hogeronderwijs tijdens één van de breakout-sessies. 

Meer informatie en tickets

Kijk voor het volledige programma van FabLearn & Maker Faire en tickets op www.makereducation.nl/fablearn. Medewerkers van de HvA ontvangen 50% korting op het entree-bewijs en kunnen hiervoor contact opnemen met Kirsty de Smit via k.de.smit@hva.nl.

Vervoer

De organisatie heeft een bus geregeld die iedereen naar de FabLearn conferentie zal brengen. Vertrek om 07:30 uur vanaf het Marineterrein in Amsterdam. Stap jij graag (gratis) in? Reserveer hier een plek.

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 21 september 2018