Centre for Economic Transformation | CET

HvA lanceert Research Database tijdens eerste Kennisparade

9 feb 2021 00:00 | HvA Bibliotheek

Met de start van de eerste HvA Kennisparade is ook de HvA Research Database live gegaan. Dit is een nieuw openbaar platform waar het onderzoek en de onderzoekers van de Hogeschool van Amsterdam te vinden zijn.

Benieuwd naar HvA-onderzoek of op zoek naar een onderzoeker? Ga naar de HvA Research Database via research.hva.nl .

Profilering HvA-onderzoek en onderzoekers

HvA-onderzoekers kunnen zich met de komst van de HvA Research Database beter profileren. Niet alleen binnen de instelling, maar ook daarbuiten. Daar waar hun informatie in registratiesysteem Pure voor interne registratie en documentatie is, maakt de database de beschikbare output in Pure zichtbaar en publiek toegankelijk via het web.

In de HvA Research Database vind je profielen van HvA-onderzoekers, hun research output zoals publicaties, maar ook activiteiten, prijzen, media en datasets uit Pure. Van HvA-onderzoekers die onderzoeksoutput in Pure hebben staan, is hun profiel vanaf vandaag automatisch zichtbaar in de HvA Research Database. Via Pure kunnen onderzoekers hun informatie in de HvA Research Database aanvullen en wijzigen.

Oproep aan onderzoekers

In het ontwikkelstadium van de HvA Research Database zijn onderzoekers geïnformeerd en gevraagd hun informatie in Pure aan te vullen en te actualiseren. Om een volledig beeld te (blijven) geven in de database, zijn de onderzoekers hard nodig.

Ben je een onderzoeker? Zorg er dan voor dat de beschikbare informatie over jou en je onderzoek volledig en up-to-date is. Dat vergroot je zichtbaarheid en netwerkmogelijkheden in de database.

Meer informatie of vragen?

Meer informatie over de HvA Research Database is te vinden op de website van de Bibliotheek. Vragen over de database kunnen per mail gesteld worden aan het Pure-beheer via pure@hva.nl.

De HvA Research Database is door een samenwerking van de stafafdeling Onderwijs & Onderzoek HvA, afdeling Communicatie HvA en de Bibliotheek UvA/HvA tot stand gekomen.