Centre for Economic Transformation | CET

Toekomstbestendig Sociaal Ondernemen: Eindrapport

Een onderzoek naar balans bij tien sociale ondernemingen

Verslag

In dit rapport beschrijven we de onderzoeksresultaten van het project ‘Toekomstbestendig Sociaal Ondernemen’. Sociale ondernemingen staan voor de continue uitdaging om hun commerciële en sociale doelen in balans te houden.

Door het organiseren en behouden van deze balans kunnen sociale ondernemingen blijven bijdragen aan een betere arbeidsmarktpositie voor kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt en hierin verder groeien en professionaliseren.

Er is echter niet één manier om dit te doen en de onderlinge verschillen tussen sociale ondernemingen zijn groot. Via interviews en leernetwerken zijn spanningen en uitdagingen op de thema’s organisatie, personeel, begeleiding, leiderschap en inkomsten vertaald naar concrete voorbeelden en naar factoren die de toekomstbestendigheid van sociale ondernemingen kunnen vergroten: de succesfactoren.

Referentie Drupsteen, L., 't Jong, M.-L., Loog, B., Bolland, A., Cuypers, C., & Drubbel, T. (2022). Toekomstbestendig Sociaal Ondernemen: Eindrapport: Een onderzoek naar balans bij tien sociale ondernemingen . https://www.windesheim.nl/onderzoekspublicaties/toekomstbestendig-sociaal-ondernemen-een-onderzoek-naar-balans-bij
Gepubliceerd door  Centre for Economic Transformation 1 augustus 2022

Publicatiedatum

aug 2022

Auteur(s)

Marie-Louise 't Jong
Bram Loog
Astrid Bolland
Thilou Drubbel

Publicaties:

Research database