Centre for Economic Transformation | CET

Reflectief vermogen van de Internal Auditor van cruciaal belang voor de moderne onderneming

"...Het bestuur van de onderneming is er bij gebaat dat er met enige regelmaat onafhankelijk en objectief toetsing plaatsvindt van het systeem van interne beheersing..."

De maatschappelijke behoefte aan meer informatie over de strategie van de onderneming alsmede over de met die strategie samenhangende risico’s, vraagt om proactieve auditors met interpersoonlijke en veranderkundige competenties die weten hoe (netwerk)organisaties functioneren. Internal auditors die over het vermogen beschikken om het bestuur van de organisatie te bevragen op en te ondersteunen bij de kwaliteit van planvorming en de inrichting van het systeem van internal governance.

Lector Nieuw Economisch Leiderschap Frank Jan de Graaf schreef samen met Arie Molenkamp het artikel 'Reflectief vermogen van de Internal Auditor van cruciaal belang voor de moderne onderneming' dat in het oktober-nummer van MCA verscheen.

Referentie Graaf, F.J. de, Molenkamp RO, A.(2012, oktober) Reflectief vermogen van de Internal Auditor van cruciaal belang voor de moderne onderneming. MCA pp.16 -22
Gepubliceerd door  CAREM 25 oktober 2012

Publicatiedatum

okt 2012

Auteur(s)

A. Molenkamp

Publicaties: