Centre for Economic Transformation | CET

Leegstand van Kantoren in Amsterdam: Wie Betaalt de Rekening?

Artikel

“Te Huur: Kantoorruimte”. Langs snelwegen en op vele andere plekken schreeuwen de billboards u tegemoet. De leegstand van kantoren groeit, en wordt steeds meer zichtbaar. Is dat erg? Wie lijdt er pijn, wie profiteert? En wie betaalt de rekening van de leegstand?

Dit artikel gaat over leegstand van kantoren. We bekijken het ‘probleem’ (is het een probleem?) vanuit een integraal perspectief, en vanuit meerdere invalshoeken. Het artikel is gebaseerd op deskresearch, en een tiental interviews met diverse belanghebbenden in de vastgoedsector: beleggers, ontwikkelaars, corporaties, banken, ambtenaren, adviseurs, en makelaars. Zo verkregen we een beeld van de wijze waarop verschillende partijen tegen leegstand aankijken. In dit artikel is gefocust op Amsterdam, maar veel van de bevindingen zijn van toepassing op heel Nederland.

Referentie Van Winden, W., Verpalen, P. (2011). Leegstand van Kantoren in Amsterdam: Wie Betaalt de Rekening? Amsterdam: Urban Management/Centre for Applied Research on Economics & Management, domein Economie en Management / HES, Hogeschool van Amsterdam
Gepubliceerd door  CAREM 7 oktober 2011

Publicatiedatum

okt 2011

Auteur(s)


Publicaties: