Centre for Economic Transformation | CET

New urban economies

How can cities foster economic development and develop ‘new urban economies’

Hoe kunnen Europese steden hun economie ontwikkelen? Welke vernieuwende benaderingen zien we bij de voorlopers? En wat zijn de valkuilen? Deze en andere vragen staan centraal in een nieuwe publicatie van Willem van Winden, lector Amsterdamse kenniseconomie aan de Hva, en Luís Carvalho, Universiteit van Porto, over “New urban economies”.

De publicatie is o.a. gebaseerd op de inzichten en ervaringen van stedelijke professionals en is onderdeel van het EU-gefinancierde stedenprogramma URBACT. Het bevat artikelen over ‘new urban economies’, zoals de deeleconomie, de groene economie, de digitale economie en de zorgeconomie, met best practices uit Europa en interviews met experts en vernieuwende beleidsmakers. De publicatie bevat ook generieke aanbevelingen over hoe steden ‘new urban economies’ kunnen stimuleren en welke kennis en kunde er nodig is om de stadseconomie succesvol te managen.

Referentie

Winden, W. van, & Carvalho, L. de. (2015). New Urban Economies (urbact ii capitalisation). ttp://urbact.eu/sites/default/files/01_newurb-web.pdf

Gepubliceerd door  CAREM 20 april 2015

Publicatiedatum

apr 2015

Auteur(s)

Luís de Carvalho

Publicaties: