Hogeschool van Amsterdam

Centre for Economic Transformation

Doughnut Economics Meets Public Stack

Kate Raworth en Marleen Stikker, beide Professor of Practice (PoP) bij de HvA, gaan met elkaar in gesprek.

Evenement

Wat is Doughnut Economics, waarvoor staat Public Stack en hoe verhouden zich beide concepten tot elkaar? Dit en meer gaan de bedenkers van deze concepten op woensdag 1 december met elkaar bespreken: Kate Raworth en Marleen Stikker - beide Professor of Practice (PoP) bij de HvA. Nieuwsgierig? Luister en kijk LIVE mee op 1 december vanaf 12.00 - 13.30 via deze link: https://bit.ly/3l1co3f

We beginnen met introducties van het gedachtegoed van beide: Doughnut Economics als duurzame visie op een 21e eeuwse economie en Public Stack als verzameling open, eerlijke en veilige technologie-alternatieven. Daarna gaan we in op hoe de beide concepten zich tot elkaar verhouden, ook in relatie tot het werk van de PoP’s binnen de HvA. Tenslotte verkennen we een vraagstuk waar beide PoPs sterke ideeën over hebben, namelijk het ontwerp van bestuur, eigenaarschap en financiering van organisaties. Zoals zal blijken een vraagstuk dat centraal staat in de belangrijke economische en maatschappelijke transformaties van deze tijd.

Frank Kresin, decaan van de Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie, opent het gesprek. Hij gaat kort in op de betekenis van de HvA Professors of Practice voor de strategische focus van de HvA op de drie D’s: Duurzaamheid, Diversiteit & Inclusie en Digitalisering. Ruurd Priester leidt het vraaggesprek dat volgt. Hij trekt het re-set duurzaamheidsprogramma van de HvA en doet onderzoek naar de relatie tussen Doughnut Economics en ontwerpen.

Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/86487981479?pwd=SVF4T2R2OGE4OURmcGlIcHlNcU1tUT09

Meeting ID: 864 8798 1479
Passcode: 5f8yMu

Kosten
Gratis

Gepubliceerd door  Centre for Economic Transformation 23 november 2021

Datum

Startdatum 01 dec 2021

Tijd

12:00 - 13:30 uur