Centre for Economic Transformation

SDG-Challenge

Schrijf je in voor de SDG-Challenge en doe ervaring op als sustainability consultant!

Evenement

De missie van de HvA SDG-Challenge is het inspireren en mobiliseren van studenten en organisaties om samen te werken aan de Sustainable Development Goals (SDG's) van de Verenigde Naties (VN). Deze doelen zijn bedoeld om klimaatverandering tegen te gaan en de ongelijkheden in de wereld te verkleinen.

Multidisciplinaire studententeams zullen werken bij toonaangevende organisaties om te werken aan een zogeheten SDG-Challenge, gebaseerd op de Sustainable Development Goals. Door dit te doen, willen we dat studenten een bijdrage leveren aan een duurzaamheidsvraagstuk binnen de organisatie en studenten de tools bieden om op te treden als sustainability consultant.

De organisatie van de SDG-Challenge heeft een speciale "pressure-cooker" ontwikkeld, waarmee teams met tastbare en praktische ideeën kunnen komen die bijdragen aan de SDG's.

Tijdens de finale zullen de groepjes hun resultaten presenteren aan een vakjury en de bedrijven.

Naast de CET SDG Challenge is er ook een landelijke HBO SDG Challenge.

We leggen de verschillen hieronder uit:

• Bij de CET SDG Challenge werk je in een team met studenten van de Faculteit Business en Economie van de HvA
  • Er is plaats voor 25 tot 30 studenten
  • Deze CET SDG-Challenge is extracurriculair en neemt ongeveer 12-14 uur van je tijd in beslag, exclusief voorbereidingstijd
  • Aanmeldings deadline 19 april
  • Voor meer informatie zie de website hva.sdg-challenge.com/

Aan de HBO SDG Challenge doen in totaal 10 hogescholen mee, samen met de HvA.

• Je werkt in een interdisciplinair team met studenten van andere hogescholen
  • Er is plaats voor 15 studenten en 1 medewerker
  • Deze SDG challenge is extracurriculair en neemt ongeveer 16 uur van je tijd in beslag, exclusief voorbereidingstijd.
  • Aanmeldings deadline 2 april
  • Voor meer informatie download de flyer of zie de website uas.sdg-challenge.com/

Je kunt je aanmelden voor beide challenges, maar je kunt (na te zijn geselecteerd) alleen deelnemen aan één van de twee. Dus wil jij impact maken en werken als sustainability consultant? Schrijf je dan nu in!

SDG-Challenge

"SDG-Challenge" is een platform dat de hele hogeschool én organisaties activeert om kritisch na te denken over actuele duurzaamheidsonderwerpen en samen actie te ondernemen.

Wil je solliciteren of wil je meer informatie?
Kijk dan voor de CET SDG challenge op hva.sdg-challenge.com/ of mail naar cet@hva.nl
of voor de landelijke HBO SDG challenge op uas.sdg-challenge.com/ of mail naar greenoffice@hva.nl

Gepubliceerd door  Centre for Economic Transformation 17 maart 2021

Startdatum 02 apr